Keto babka cytrynowa [keto, low carb]

Keto babka cytrynowa [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100 g gotowego dania:
  • Kcal: 130
  • Tłuszcze: 6,6
  • Węglowodany netto: 5,4
  • Białko: 10,5
      Hej Kochani!
      Święta tuż tuż, więc babeczka też musi być.
      Tym razem, rewelacyjna babka cytrynowa. Mięciutka, smak cytrynowy 🍋. Powiem Wam, że smak i zapach roznosi się po całym domu. U mnie zapachniało świętami. Więc dzielę się z Wami świetnym przepisem. Nie napracujecie się za dużo, babeczka ekspresowa. Zapisujcie przepis na później bo warto ‼️ Bez glutenu, bez cukru i mąki.

      Składniki
      • 2 cytryny (200g)
      •  7 dużych jajek
      •  100 g ksylitolu
      •  180 g mąki migdałowej
      •  40 g mąki łubinowej
      • 40 g mąki kokosowej
      •  40 g budyniu bez cukru
      •  2 łyżeczki proszku do pieczenia
      Wykonanie
           
      Cytryny sparzamy, z jednej obieramy skórkę i odkładamy do dekoracji. Cytryny przecinamy na cząstki i wyciągamy pestki. Następnie blendujemy, dodajemy jajka. Suche składniki łączymy razem i dodajemy do mokrych. Wszystko miksujemy i wylewamy do foremki na babkę. Dobrze spryskujemy tłuszczem.
      Piekarnik nagrzewamy do 180°C i pieczemy ok 50 min, do suchego patyczka, góra/dół.

      Po upieczeniu wyciągamy i schładzamy. Wierzch dekorujemy, rozpuszczoną czekoladą i lukrem i skórką z cytryny.
      Widzicie kochani, jaki prosty i szybki przepis.

      Po więcej obserwuj @krysia_kocur
      Ciasto, babka, święta szybkie przepisy, ketoza
      Powrót do blogu

      Zostaw komentarz