podketo.pl

Keto pączki pieczone [keto, low carb]

Autorem tego przepisu jest:
@krysia_kocur

Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania:

Kcal: 481
Tłuszcze: 41,2
Węglowodany netto: 4,9
Białko: 13,5

 

Witam Was Kochani!

Polecam do wypróbowania, pyszne pączki, pieczone w piekarniku. Nadziewane kremem „Bezkarnym” kakaowo-orzechowym. Można też dodać konfiturę bez cukru.

Bardzo proste w wykonaniu, a zarazem szybkie w przygotowaniu.

 Składniki – keto pączki pieczone    

Ciasto:

Nadzienie: „Bezkarny” krem kakaowo-orzechowy

Polewa lukrowa:

  • 50 g erytrytolu zmielonego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 40 ml śmietanki kremówki

Przygotowanie      

Wszystkie składniki zagniatamy razem. Dobrze wyrabiamy ciasto! Dzielimy na 9 części. W każdym robimy małe zagłębienie. Nakładamy „Bezkarnego” i formujemy pączki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia spryskanym tłuszczem. 

Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Pieczemy 30 minut. 

Wszystkie składniki na polewę ucieramy łyżką i polewamy w ten sposób przygotowanym lukrem schłodzone pączki.

Pozdrawiam wszystkich 🌺❤️

Produkty, których możesz potrzebować do tego przepisu:

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.