Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania: |
|
Hej Kochani!
Coś dla osłody? Pyszne, puszyste, proste w wykonaniu drożdżóweczki. Nie ma różnicy między węglowymi - powiem nawet, że są jeszcze lepsze. Polecam Wam do wypróbowania. Przepis gotowy, tylko chęci potrzebne :)
Składniki
Ciasto:- 200 g białka pszennego
- 100 g mąki łubinowej
- 30 g mąki kokosowej
- 300 g mleka tłustego
- 4 jajka
- 60 g masła roztopionego
- 60 g erytrytolu
- 50 g drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 250 twarogu tłustego (niemielony)
- 1 żółtko
- 30 g śmietanki 36 %
- 30 g erytrytolu
- aromat waniliowy
2 komentarze(-y)
“Czy wypieki na bazie mąki łubinowej są zdrowe?”
Tak, nie ma żadnych przeciwskazań do pieczenia na tej mące. Należy mieć tylko na uwadze to, że łubin jest alergenem.
Czy wypieki na bazie mąki łubinowej są zdrowe?