Keto pancakes [keto, low carb]

Keto pancakes [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania:
  • Kcal: 255
  • Tłuszcze: 23,1
  • Węglowodany netto: 1,1
  • Białko: 8,5

       

      Cześć!
      Zapewne część z Was pamięta mój pierwszy przepis na placuszki. Dziś proponuję Wam najnowszą wersję z serkiem mascarpone, prawdziwą petardę - są pyszne! Idealne, puszyste, smaczne i bez zapachu jajka - nawet na ciepło!
      Smacznego.

      Składniki   

      (na ok.7szt)

        Przygotowanie   

        Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane lub olej kokosowy. Placuszki nakładamy łyżką formując apetyczne krążki. Możesz też użyć patelni do pancake'ów. Przed przewróceniem na drugą stronę upewnij się, że placuszek jest już dobrze wysmażony (na złoty kolor) aby zminimalizować ryzyko rozpadnięcia się.

        Do dekoracji najlepiej sprawdzą się konfitury bez cukru, np. keto konfitura z truskawki.

        Smacznego😍

        Powrót do blogu

        2 komentarze(-y)

        Czym można zastąpić błonnik bambusowy?

        Anna

        Zrobiłam na śniadanie naprawdę pyszne i puszyste

        Anna

        Zostaw komentarz