Orzechowe pancake [keto, low carb]

Orzechowe pancake [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania:
  • Kcal: 408
  • Tłuszcze: 35,5
  • Węglowodany netto: 4,0
  • Białko: 16,6

 

Po moim przepisie na gofry, jedna z Was zapytała czy da się w podobny sposób, na patelni, usmażyć naleśniki - DA SIĘ. Przepis lekko zmieniłam, dodałam również erytrytol aby były słodziutkie i efekt jak na zdjęciu.

Składniki     

Potrzebujesz na 4/5 takich naleśników:

Przygotowanie     

Do miski wrzucamy jajko, krem orzechowy, śmietankę i dokładnie mieszamy. Po połączeniu wszystkich składników dodajemy erytrytol i nadal mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Rozgrzewamy mało klarowane na patelni do pancake i smażymy nasze naleśniki na rumiano z obu stron. 

Do dekoracji idealnie nadaje się krem „Bezkarny” kakaowo-orzechowy oraz garść Twoich ulubionych orzechów.

Smacznego!

‼️Najlepsze KETO PANCAKES orzechowe‼️😍 - YouTube

Powrót do blogu

Zostaw komentarz