Chrupiące krążki z cukinii [keto, low carb]

Chrupiące krążki z cukinii [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania:
  • Kcal: 86
  • Tłuszcze: 6,2
  • Węglowodany netto: 2,8
  • Białko: 3,3

       

      Cześć!
      Zapraszam na pyszną keto przekąskę - nieco chrupiąca lecz soczysta, bez mięsa, a sycąca :)

      Składniki   

        Przygotowanie   

        Cukinię myjemy i kroimy w plastry o grubości ok 1 cm. Za pomocą kieliszka usuwamy środek w każdym z plasterków. 

          

        Jajko roztrzepujemy w miseczce i doprawiamy solą i pieprzem.

        Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Krążki maczamy najpierw w jajku, a następnie w panierce. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor.

          

        Można przygotować do naszych krążków dowolny sos. Ja preferuję czosnkowy: śmietana + majonez + czosnek + koperek

        Gotowe! Pozdrawiam ❤️

         

        Powrót do blogu

        Zostaw komentarz