Keto krakersy [keto, low carb]

Keto krakersy [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania:
  • Kcal: 598
  • Tłuszcze: 46,2
  • Węglowodany netto: 7,8
  • Białko: 25

       

      Hej Kochani!
      Mam dziś przepyszne, chrupiące krakersy. Można z nich zrobić kanapki lub zjeść jako szybką przegryzkę. Są bardzo zdrowe, a zarazem pożywne i szybkie w przygotowaniu.

      Składniki   

        Przygotowanie   

        Wszystkie składniki, wrzucamy do blendera. Dodajemy sól i miksujemy na mniejsze kawałki.
        Następnie zalewamy wodą, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie mieszamy raz jeszcze i wykładamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia spryskanym tłuszczem. Wygładzamy tak, żeby nie było prześwitu i kroimy na kawałki.

        Piekarnik nagrzewamy do 180°C, pieczemy ok 40 min, aż krakersy staną się chrupiące. Wyciągamy i schładzamy.

        Szybki przepis, prawda? Polecam, ponieważ smakują wyśmienicie 👌🏾
        Pozdrawiam ❤️

        Powrót do blogu

        4 komentarze(-y)

        Super piekę bardzo czest z dodatkiem czarnuszki. POLECAM

        Sabina

        Rewelacja, zrobiłam zgodnie z przepisem, przepyszne. Z pewnością często zagoszczą jako dodatek to zupy lub zamiast pieczywa.

        Sabina

        Krakersy wychodzą przekot. Polecam dodatkowo posypać solą przed pieczeniem. Rewelacja!

        Joanna

        Zrobiłam z ciekawości a okazało się że smakują po prostu obłędnie! Już nie chcę innego chlebka :P

        Małgosia

        Zostaw komentarz