Żeberka w kapuście [keto, low carb]

Żeberka w kapuście [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100 g gotowego dania:

  • Kcal: 244
  • Tłuszcze: 21,3
  • Węglowodany netto: 3,1
  • Białko: 15,5

 

Witam Was kochani! Ponieważ, ostatnio były słodkości, dziś będzie przepis na pyszny obiadek. Tym razem coś treściwego- soczyste żeberka! Każdy mięsożerca powinien umieć je odpowiednio przyrządzić, a według mojego przepisu zrobicie to w niezawodny sposób. Do dzieła!

Składniki     

  • 1000 g żeberek
  • 1000 g kapusty kiszonej
  • 20 g grzybów suszonych
  • 400 g boczku wędzonego
  • 30 g masła roztopionego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka kminku
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 4 piórka czosnku
  • 2 duże cebule

Marynata:

  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek z @podketo.pl
  • 1 łyżeczka papryki chili
  • 2 łyżki papryki słodkiej
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól, pieprz

Przygotowanie     

Na wycięty okrąg z papieru do pieczenia, wysypujemy cienką warstwę żółtego sera. Wkładamy do mikrofali i pieczemy do chwili, aż serek zacznie trochę brązowieć. Wyciągamy podpieczony serek razem z papierem. Stawiamy teraz szklankę

Pozdrawiam, miłego dnia życzę!

Powrót do blogu

Zostaw komentarz