Bilans makroskładników dla 100 g gotowego dania: |
|
Witam Was kochani! Ponieważ, ostatnio były słodkości, dziś będzie przepis na pyszny obiadek. Tym razem coś treściwego- soczyste żeberka! Każdy mięsożerca powinien umieć je odpowiednio przyrządzić, a według mojego przepisu zrobicie to w niezawodny sposób. Do dzieła!
Składniki
- 1000 g żeberek
- 1000 g kapusty kiszonej
- 20 g grzybów suszonych
- 400 g boczku wędzonego
- 30 g masła roztopionego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka kminku
- 3 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 4 piórka czosnku
- 2 duże cebule
Marynata:
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek z @podketo.pl
- 1 łyżeczka papryki chili
- 2 łyżki papryki słodkiej
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka ketchupu
- sól, pieprz
Przygotowanie
Na wycięty okrąg z papieru do pieczenia, wysypujemy cienką warstwę żółtego sera. Wkładamy do mikrofali i pieczemy do chwili, aż serek zacznie trochę brązowieć. Wyciągamy podpieczony serek razem z papierem. Stawiamy teraz szklankę
Pozdrawiam, miłego dnia życzę!