• Nowy
Mieszanka do ciast 500 g (KETO, LCHF)

Mieszanka do ciast 500 g (KETO, LCHF)

19,90 zł
Brutto

Prawdziwie niskowęglowodanowa mieszanka do ciast. Teraz możesz skorzystać z gotowej bazy aby szybko i bez nieudanych prób zafundować sobie pyszne keto wypieki!

Ilość
decrease 1 increment
Dostępny

 

Regulamin

 

Dostawa

 

Zwroty

Węglowodany w 100 g: 8,52 g

Na słodko

Bez konserwantów i wzmacniaczy smaku

Błyskawiczny wypiek

Mieszanka do wypieku ciast

Wypieki na diecie ketogenicznej nastręczają wielu jej amatorom niemałych problemów. Nie posiadając doświadczenia, ciężko jest uzyskać zadowalający efekt puszystego i smacznego zarazem ciasta, bez używania białej mąki. Sprawy nie ułatwiają też pojawiające się w internecie niesprawdzone przepisy, które wyglądają dobrze tylko na zdjęciu.

Całkowita rezygnacja ze słodkich wypieków jest pewnym rozwiązaniem, lecz drobne przyjemności pod postacią szarlotki do kawy kuloodpornej, czy sernika podczas rodzinnej wizyty z pewnością uczynią naszą dietę bardziej przyjemną.

Mieszanka z naszej oferty jest wysokobłonnikową kompozycją składników, dobranych tak, aby stanowić idealną bazę wyjściową pod typowy biszkopt. Jedynymi składnikami jakie będą do tego potrzebne są jajka i zmielony erytrytol - ilość jajek dodanych do mieszanki determinuje konsystencję, a erytrytol poziom słodkości ciasta. Dzięki takiej formie, można nadać dowolny kierunek dla wypieku, począwszy od biszkoptu z rabarbarem, przez babeczki, skończywszy na gofrach z bitą śmietaną.

Wszystko to oczywiście wciąż zgodnie z zasadami keto diety!

Poniżej umieszczamy kilka przykładów praktycznego użycia naszej mieszanki. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie aby puścić wodze fantazji i przygotować ciasta według własnego upodobania.

Ciasto biszkoptowe:

- 120 g mieszanki

- 6 jajek

- 120 g erytrytolu

Jajka ubijamy do białości z erytrytolem. Dodajemy mieszankę, lekko łączymy szpatułką. Całość wykładamy na foremkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 40 min.

 Gofry (6 sztuk):

- 70 g mieszanki

- 4 jajka

- 50 g erytrytolu

Miksujemy wszystkie składniki ze sobą i wylewamy do gofrownicy.

Ciasteczka:

- 100 g mieszanki

- 6 jajek

- 10 g kakao

- 120 g erytrytolu

Jajka ubijamy do białości z erytrytolem. Dodajemy mieszankę i kakao, delikatnie miksujemy całość na najniższych obrotach. Formujemy ciasteczka na papierze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 30 min.

Składniki: białko pszenne, błonnik owsiany, błonnik ziemniaczany, proszek do pieczenia (winniany potasu, skrobia kukurydziana, soda oczyszczona)

Produkt wytwarzany jest w zakładzie, w którym przetwarza się również inne produkty żywnościowe, może więc zawierać: gluten, mleko (łącznie z laktozą), jaja, pochodne soi, seler, gorczycę.

Produkt służy wyłącznie jako mieszanka piekarnicza. Nadaje się do spożycia tylko w wyrobie gotowym- nie należy spożywać go bezpośrednio.

Masa netto: 500g.

Do wypieków z pewnością przydadzą Ci się te produkty!

Podketo
170