Babka jajowata (500g) - Podketo.pl

21,90 zł
Brutto

Łuska babki jajowatej (klasa czystości 95%) to jeden z najbardziej prozdrowotnych produktów - jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, co nie tylko mocno wspiera florę jelitową, ale pozwala na wiele niskowęglowodanowych wypieków w kuchni ketogenicznej. 

Ilość
Dostępny

 

Regulamin

 

Dostawa

 

Zwroty

Popularna babka jajowata, inaczej łuska babki jajowatej jest produktem, z którym każdy ketogenik prędzej czy później zetknie się na swojej drodze. Jest ona bowiem bogatym źródłem rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, który ma działanie podobnie do glutenu - choć jest dużo zdrowsza, często formuje się za jej pomocą różne rodzaje ciast - czy to pod pizzę, lasagne oraz inne, niskowęglowodanowe wersje popularnych dań.

Co to znaczy dla ketogenika? Babka jajowata to nie tylko bogate źródło pokarmowe dla Twojej flory bakteryjnej, która chętnie pożywi się zawartym w niej błonnikiem, ale także pozwoli na mocne urozmaicenie w kuchni. Bułki do burgerów? Ciasto pod pizzę? Nie ma problemu dla babki jajowatej!

Nasz produkt posiada wysoką klasę czystości- 95%. Na rynku zdecydowanie częściej spotyka się w ofertach sprzedaży babkę o klasie 85%. Dziesięcioprocentowa różnica, w rzeczywistości może udaremnić skuteczność wypieków opartych na tym surowcu- pieczywo może nie urosnąć, powstają puste przestrzenie itp.

Nie wiesz do czego zastosować ten produkt w swojej diecie ketogennej? Sprawdź, co możesz z nim zrobić na playliście "Przepisy" na kanale Ketokocur!

Podketo
18

Zobacz także