

Mąka migdałowa. Idealnie nada się przy niskowęglowodanowych wypiekach, ciastach oraz pieczywie keto.
Regulamin
Dostawa
Zwroty
Mąka migdałowa powstaje w procesie mielenia migdałów. Jest to idealny zamiennik dla tradycyjnej, wysokowęglowodanowej, rafinowanej mąki pszennej. Chwalona za doskonały, szlachetny smak oraz dobrą konsysystencję, może być także używana do zagęszczania niskowęglowodanowych zup i kremów.
Co to wszystko znaczy dla ketogenika? Mąki migdałowej możesz użyć przede wszystkim w wypiekach okolicznościowych - to doskonały wybór, jeśli jesteś amatorem kuchni oraz chcesz sprawdzić się w tworzeniu niskowęglowodanowych tortów i ciast na specjalne okazje. Mąki migdałowej możesz użyć także do wypieku zdrowego, klasycznego pieczywa.
Nie wiesz do czego zastosować ten produkt w swojej diecie ketogennej? Sprawdź, co możesz z nim zrobić na playliście "Przepisy" na kanale Ketokocur!
Zobacz także