Pomiń, aby przejść do informacji o produkcie
1 z 7

Podketo

Przyprawy / marynaty grillowe z octem jabłkowym bez cukru (250g) - podketo.pl

Przyprawy / marynaty grillowe z octem jabłkowym bez cukru (250g) - podketo.pl

Cena regularna 13,90 zl PLN
Cena regularna Cena promocyjna 13,90 zl PLN
W promocji Wyprzedane
Z wliczonym podatkiem. Koszt wysyłki obliczony przy realizacji zakupu.
Smak

Wysokiej jakości, mocno aromatyczne przyprawy grillowe do mięsa, bez dodatku cukru i wzmacniaczy smaku. Wzbogacone za to octem, dzięki czemu grillowanie staje się bezpieczniejsze. Naszej przyprawy użyjesz zarówno klasycznie jak i zamarynujesz w niej mięso.

Sezon grillowy znów puka do drzwi, a Ty wciąż nie znalazłeś sprawdzonej metody przygotowania mięsa? Obawiasz się, że soczysta karkówka zostanie wystawiona na działanie szkodliwych substancji wydzielanych przez rozgrzane palenisko? Jeżeli tak, to nasze przyprawy są dla Ciebie stworzone!

Dlaczego należy marynować mięso? Po pierwsze, upieczone mięso jest znacznie bardziej kruche i soczyste, a walory smakowe nieporównywalnie lepsze. Po drugie obecność octu w marynacie, zmniejszania wchłanialność szkodliwych węglowodorów aromatycznych nawet do 90%.

Wybierz jeden z czterech dostępnych smaków przyprawy, wymieszaj z olejem nadającym się do smażenia, wodą i natrzyj nią mięso. Pozostaw całość w zamkniętym naczyniu najlepiej na min. 12 godzin.

Mega paka! Aż 250 g!

W jakich proporcjach przygotować marynatę?

50 g oleju + 50 g wody + 50-60 g marynaty proszkowej  = 150 g - 160 g gotowej mieszanki / 1 kg mięsa.

Marynata klasyczna

Smak klasyczny to po prostu pewniak. Pasuje do każdego rodzaju mięsa czy kiełbasy. Smak suszonej cebulki z papryką i czosnkiem stanowi idealną bazę dla ziołowego aromatu dobrze znanych Ci ziół: tymianku, rozmarynu oraz liści laurowych. Serwując mięso zamarynowane wcześniej w marynacie klasycznej, masz pewność, że zadowolisz zarówno wielbicieli mocniejszych smaków jak i tych z wrażliwymi kubkami smakowymi.

Ze względu na swoją uniwersalność można z powodzeniem stosować ją do marynowania różnych rodzajów mięsa, które wspólnie wylądują np. na jednym szaszłyku. Marynata klasyczna nie definiuje nadmiernie smaku potrawy lecz wydobywa jej najlepsze właściwości.

Najlepiej sprawdzi się z:

- wszystkimi rodzajami mięs

- rybą

Składniki: Cebula suszona, czosnek suszony, sól, przyprawy: papryka, pieprz czerwony; zioła: tymianek, liść laurowy, rozmaryn; ocet winny jabłkowy i spirytusowy w proszku; ekstrakt papryki.

Marynata pikantna

Dla miłośników mocnych wrażeń! Ostra papryka z czarnym pieprzem pozwolą Twoim kubkom smakowym poczuć prawdziwy dreszcz emocji, a suszona cebula i czosnek niedźwiedzi zabiorą zmysły węchu na ostrą jazdę. Jednak moc to nie wszystko. Gdy pierwsze ostre wrażenia zostaną ujarzmione, całokształtu dopełniają majeranek z rozmarynem i bazylią.

Używając marynaty pikantnej, otrzymasz mięso o pięknej czerwonej niczym żywy płomień barwie.

Nasza pikantna marynata świetnie nadaje się do wieprzowiny. Karkówka na ostro to nieodłączny element niemal każdego rozgrzanego rusztu. Równie dobrze jednak nada odpowiedniego charakteru mięsu do tortilli na ostro.

Najlepiej sprawdzi się z:

- wieprzowiną

- wołowiną

Składniki: papryka (43%), czosnek, pieprz czarny, sól, ekstrakt drożdżowy, zioła (7%): majeranek, rozmaryn, czosnek niedźwiedzi, bazylia, tymianek; cebula suszona; aromat; ocet winny jabłkowy i spirytusowy w proszku.

 Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: sezammigdały, gluten, seler, gorczycę, soję, pochodne jajek, pochodne mleka, różne orzechy.

Pokaż kompletne dane