• Nowy
Marynaty grillowe z octem jabłkowym (250g) - podketo.pl

Marynaty grillowe z octem jabłkowym (250g) - podketo.pl

13,90 zł
Brutto

Wysokiej jakości, mocno aromatyczne marynaty grillowe do mięsa, bez dodatku cukru i wzmacniaczy smaku. Wzbogacone za to octem, dzięki czemu grillowanie staje się bezpieczniejsze.

Wybierz smak:
Ilość
decrease 1 increment
Dostępny

 

Regulamin

 

Dostawa

 

Zwroty

Bez dodatku cukru

Wzbogacone octem jabłkowym

Nie zawiera GMO

Prawdziwe zioła - bez wzmacniaczy smaku

Marynaty octowe do mięsa.

Sezon grillowy znów puka do drzwi, a Ty wciąż nie znalazłeś sprawdzonej metody przygotowania mięsa? Obawiasz się, że soczysta karkówka zostanie wystawiona na działanie szkodliwych substancji wydzielanych przez rozgrzane palenisko? Jeżeli tak, to nasze marynaty są Ciebie stworzone!

Dieta ketogeniczna w swych założeniach powinna być bogata w produkty odzwierzęce. Mięso będące niezastąpionym źródłem witaminy B12, pełnowartościowego białka oraz najlepiej przyswajalnego żelaza hemowego, jest ważnym jej elementem. Dlatego też sezon grillowy jest świetną okazją do przełamania zimowej rutyny domowego piekarnika.

Dlaczego należy marynować mięso? Po pierwsze, upieczone mięso jest znacznie bardziej kruche i soczyste, a walory smakowe nieporównywalnie lepsze. Po drugie obecność octu w marynacie, zmniejszania wchłanialność szkodliwych węglowodorów aromatycznych nawet do 90%.

Wybierz jeden z czterech dostępnych smaków marynaty, wymieszaj z olejem nadającym się do smażenia, wodą i natrzyj nią mięso. Pozostaw całość w zamkniętym naczyniu najlepiej na min. 12 godzin.

W jakich proporcjach przygotować marynatę?

50 g oleju + 50 g wody + 50-60 g marynaty proszkowej  = 150 g - 160 g gotowej mieszanki / 1 kg mięsa.

Smak klasyczny to po prostu pewniak. Pasuje do każdego rodzaju mięsa czy kiełbasy. Smak suszonej cebulki z papryką i czosnkiem stanowi idealną bazę dla ziołowego aromatu dobrze znanych Ci ziół: tymianku, rozmarynu oraz liści laurowych. Serwując mięso zamarynowane wcześniej w marynacie klasycznej, masz pewność, że zadowolisz zarówno wielbicieli mocniejszych smaków jak i tych z wrażliwymi kubkami smakowymi.

Ze względu na swoją uniwersalność można z powodzeniem stosować ją do marynowania różnych rodzajów mięsa, które wspólnie wylądują np. na jednym szaszłyku. Marynata klasyczna nie definiuje nadmiernie smaku potrawy lecz wydobywa jej najlepsze właściwości.

Najlepiej sprawdzi się z:

- wszystkimi rodzajami mięs

- rybą

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna948 kJ/ 225 kcal
Tłuszcze4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 33,3 g
w tym cukry10,3 g
Białko6,8 g
Sól29,2 g


Składniki: Sól, cebula suszona, przyprawy: czosnek, papryka, pieprz Sechuański; zioła: tymianek, liść laurowy, rozmaryn; ocet winny jabłkowy i spirytusowy w proszku; ekstrakt papryki.

Dla miłośników mocnych wrażeń! Ostra papryka z czarnym pieprzem pozwolą Twoim kubkom smakowym poczuć prawdziwy dreszcz emocji, a suszona cebula i czosnek niedźwiedzi zabiorą zmysły węchu na ostrą jazdę. Jednak moc to nie wszystko. Gdy pierwsze ostre wrażenia zostaną ujarzmione, całokształtu dopełniają majeranek z rozmarynem i bazylią.

 Używając marynaty pikantnej, otrzymasz mięso o pięknej czerwonej niczym żywy płomień barwie.

Nasza pikantna marynata świetnie nadaje się do wieprzowiny. Karkówka na ostro to nieodłączny element niemal każdego rozgrzanego rusztu. Równie dobrze jednak nada odpowiedniego charakteru mięsu do tortilli na ostro.

Najlepiej sprawdzi się z:

- wieprzowiną

- wołowiną

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna1051 kJ/ 252 kcal
Tłuszcze8,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
Węglowodany 19 g
w tym cukry7,4 g
Białko15 g
Sól26,3 g


Składniki: papryka (43%), czosnek, pieprz czarny, sól, ekstrakt drożdżowy, zioła (7%): majeranek, rozmaryn, czosnek niedźwiedzi, bazylia, tymianek; cebula suszona; aromat; ocet winny jabłkowy i spirytusowy w proszku.

Marynata Arabska to coś dla wielbicieli bliskowschodnich smaków. Duet kurkumy i kardamonu mówi sam za siebie o bardzo wyrazistym charakterze zamarynowanego tą drogą mięsa. Równie mocny akcent dodają od siebie takie charakterne zioła jak anyż, kmin rzymski czy goździki. Wszystko to razem, tworzy niezwykle bogatą mieszankę smaku o bardzo intensywnym bukiecie.

Kurczak przygotowany w tej marynacie, przestaje być suchym kawałkiem mięsa bez wyrazu. Staje się egzotycznym przybyszem z bliskiego wschodu, który uwodzi swą soczystością, niespotykaną kompozycją smaków i wyrazistą złotą barwą. Pozwól sobie na odrobinę egzotyki i oczaruj swoje zmysły złamaniem rutyny!

Najlepiej sprawdzi się z:

- kurczakiem

- rybą

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna961 kJ/ 230 kcal
Tłuszcze7,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 24,8 g
w tym cukry2,3 g
Białko8,7 g
Sól35,4 g


Składniki: anyż, kmin rzymski, kolendra, czosnek, kurkuma, kardamon, pieprz czarny, goździk, sól, warzywa suszone: SELER, cebula, pasternak, aromat, ocet winny jabłkowy i spirytusowy w proszku, ekstrakt drożdżowy. 

Któż z nas nie zna smaku sosu czosnkowego? Dlaczego by więc nie wykorzystać jego potencjału w marynacie! Jest to najbardziej aromatyczny wariant w naszej rodzinie. Obok marynaty czosnkowej nie można przejść obojętnie. Można ją kochać lub nienawidzić, jest kontrowersyjna ale też pożądana i na tym polega jej sukces.

Zaoferuj swoim nozdrzom wyjątkową przygodę sponsorowaną przez czosnek i jego niedźwiedzią odmianę. Z marynatą czosnkową, każdy kęs będzie mocną porcją bardzo intensywnego smaku i zapachu. Najbardziej aromatyczne skrzydełka kurczaka, jakie można sobie wyobrazić są na wyciągnięcie ręki. Od dzisiaj sos czosnkowy nie jest już potrzebny.

Najlepiej sprawdzi się z:

- kurczakiem

- wieprzowiną

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna1114 kJ/ 264 kcal
Tłuszcze9,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,6 g
Węglowodany 35,7 g
w tym cukry11,4 g
Białko7,8 g
Sól37,2 g

Składniki: Sól, przyprawy: czosnek (18%), czosnek niedźwiedzi (2%); aromat; oleje roślinne (palmowy, słonecznikowy), skrobia, hydrolizat białka roślinnego; ocet winny jabłkowy i spirytusowy w proszku, ekstrakt drożdżowy, laktoza (z MLEKA); białka MLEKA; ocet, substancja przeciwzbrylająca E551.

Jeżeli planujesz grillowanie, to może Ci się przydać kilka innych naszych specjałów:

Podketo
169-3

Specyficzne kody

ean13
5904917970232