• Nowy
Sok z kiszonego selera - zakwas (300 ml) - podketo.pl

Sok z kiszonego selera - zakwas (300 ml) - podketo.pl

5,90 zł
Brutto

Seler jako jedno z najstarszych warzyw korzeniowych, stosowany był w celach leczniczych już w starożytności. Kiszony tradycyjną metodą  niepasteryzowany sok z tego warzywa, nie tylko zachowuje jego właściwości, lecz sprawia, że wszystkie składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, a sam sok staje się źródłem naturalnych probiotyków. Stosowany regularnie pomaga przede wszystkim usprawnić pracę nerek, zapobiegać zaparciom, łagodzić skutki chorób zwyrodnieniowych stawów i podnieść poziom libido u mężczyzn.

Na zdrowie!

Ilość
decrease 1 increment
Dostępny

 

Regulamin

 

Dostawa

 

Zwroty

Węglowodany w 100 g: 0,05 g

100% naturalny

Niepasteryzowany

Tradycyjna receptura

Sok z kiszonego selera.

Kiszenie to dobrze znany naszym przodkom i praktykowany od bardzo dawna, sposób konserwacji żywności. Proces ten sprawia, że produkt jest nie tylko dłużej zdatny do spożycia, ale i składniki mineralne w nim zawarte lepiej się przyswajają. Proces fermentacji prowadzi do wzbogacenia kiszonek o żywe szczepy bakterii kwasu mlekowego, bez jednoczesnej utraty innych prozdrowotnych właściwości, witamin i minerałów. Dodatkowo, warzywa czy owoce, które przeszły fermentację, w dużej mierze pozbawione są cukrów prostych, gdyż te posłużyły bakteriom za pożywienie!

Nasz sok, to produkt powstały w procesie fermentacji mlekowej selera korzeniowego. Regularne spożywanie soku z selera wpływa zbawiennie na pracę układu trawiennego, reguluje pracę nerek pobudzając je do wypłukiwania piasku i działa kojąco na bóle stawów. Sok z kiszonego selera, jest równie wartościowy co samo warzywo, a dodatkowo posiada mniejszą zawartość cukrów prostych i jest naturalnym probiotykiem.

O najwyższej jakości naszego soku świadczą:

- intensywny, charakterystyczny smak i lekka konsystencja,

- prosty skład, będący gwarantem tradycyjnego sposobu wytwarzania,

- brak pasteryzacji, która doprowadziłaby do utraty aktywności biologicznej.

Najważniejsze właściwości soku z kiszonego selera.

1. Polepsza pracę nerek - duże zawartości sodu i potasu pobudzają nerki do pracy. Dzięki działaniu moczopędnemu, sok z selera wypłukuje piasek z nerek i usuwa toksyny z organizmu. Polecany jest dla osób z chorobami tych narządów gdyż zapobiega gromadzeniu się kamieni nerkowych oraz odkaża drogi moczowe;

2. Reguluje pracę układu pokarmowego - ułatwia trawienie pobudzając wydzielanie śliny i soków żołądkowych. Poprawia trawienie oraz wchłanianie składników odżywczych z pożywienia. Działając rozluźniająco na mięśnie gładkie, pobudza przemianę materii skutecznie zapobiegając zaparciom;

3. Naturalny izotonik - sok z selera dostarcza spore ilości sodu, potasu i fosforu, czyli dobrze znanych jako elektrolity substancji, które tracimy wraz z potem podczas intensywnego wysiłku. Zafunduj sobie po treningu minerały z naturalnego źródła!

4. Wzmacnia odporność - silny układ odpornościowy zapewnia przede wszystkim zdrowy mikrobiom. Regularne spożywanie soku z selera, przyczynia się do wzbogacenie składu mikroflory naszych jelit, a co za tym idzie, do poprawy odporności;

5. Naturalny afrodyzjak - mężczyźni powinni częściej sięgać po seler, gdyż zawarta w nim arginina rozszerza naczynia krwionośne i wpływa pozytywnie na sprawność oraz libido.

Składniki: Wyciąg z naturalnie kiszonego selera, sól, czosnek.

Masa netto: 300 ml. Kraj pochodzenia: Polska

! Pasteryzacja !

Sok z kiszonego selera to produkt o wysokiej aktywności biologicznej- zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego. Aby w pełni korzystać z jego właściwości, nie należy poddawać go procesowi pasteryzacji, która za sprawą wysokiej temperatury doprowadza do zabicia wszystkich mikroorganizmów. To samo tyczy się zawartej w soku, wrażliwej na wysokie temperatury witaminy C oraz antyoksydantów.

Dlatego właśnie sok z kiszonego selera od POD KETO jest niepasteryzowany!

Sprawdź też nasze pozostałe niepasteryzowane produkty!

Nie wiesz do czego zastosować ten produkt w swojej diecie ketogennej? Sprawdź, co możesz z nim zrobić na naszym blogu z przepisami lub playliście "Przepisy" na kanale Ketokocur!

Podketo
173