Darmowa dostawa od 249,00 zł
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Żywy ocet jabłkowy BIO (500 ml) - podketo.pl
Żywy ocet jabłkowy BIO (500 ml) - podketo.pl
Żywy ocet jabłkowy BIO (500 ml) - podketo.pl
Żywy ocet jabłkowy BIO (500 ml) - podketo.pl
Żywy ocet jabłkowy BIO (500 ml) - podketo.pl
Żywy ocet jabłkowy BIO (500 ml) - podketo.pl
Żywy ocet jabłkowy BIO (500 ml) - podketo.pl
Żywy ocet jabłkowy BIO (500 ml) - podketo.pl
Żywy ocet jabłkowy BIO (500 ml) - podketo.pl
Żywy ocet jabłkowy BIO (500 ml) - podketo.pl

Żywy ocet jabłkowy BIO (500 ml) - podketo.pl

  • Niepasteryzowany, żywy ocet jabłkowy z ekologicznych jabłek. Bez konserwantów, barwników czy siarczynów. Czysty, niefiltrowany produkt w szklanej butelce. Ocet jabłkowy od podketo.pl to bez wątpienia produkt najwyższej jakości.
Rozmiar
21,90 zł
brutto / szt.
(4,38 zł / 100ml)
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić także poprzez:
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Żywy ocet jabłkowy BIO (500 ml) - podketo.pl
Żywy ocet jabłkowy BIO (500 ml) - podketo.pl
Bezpieczne zakupy

Opis

Ocet jabłkowy powstaje w powolnym, naturalnym procesie fermentacji jabłek. Podczas tego procesu, nazywanego fermentacją octową, bakterie przekształcają cukier zawarty w owocach do postaci kwasu octowego. Uzyskany w ten sposób produkt charakteryzuje się pięknym jabłkowym aromatem, delikatną żółtą barwą oraz pobudzającym kwaśnym smakiem.

Ocet z jabłek towarzyszy ludzkości niemal od zarania dziejów. Jego wyjątkowe właściwości o charakterze antybakteryjnym, służyły starożytnym medykom do odkażania ran, a podróżnym do konserwacji żywności. Z czasem odkryto, że dodawanie octu jabłkowego do codziennego jadłospisu powoduje poprawę pracy jelit, zwalcza wirusy i grzyby oraz działa oczyszczająco. Dziś, wraz z rozwojem nauki, wiemy, że ocet jabłkowy ma przede wszystkim unikalną właściwość regulowania poziomu cukru we krwi, za co jest najbardziej ceniony.

Do najważniejszych składników octu należą:

- pektyny- hamujące pobieranie cukrów prostych z układu pokarmowego, przez co nie dochodzi do nagłych skoków insuliny, oraz regulujące poziom cholesterolu,

- polifenole- o silnych właściwości przeciwutleniających, niwelują wolne rodniki odpowiedzialne za przyspieszone procesy starzenia,

- żywe kultury bakterii- wzbogacające mikrobiom jelitowy, usprawniają ich pracę poprawiając tym samym procesy trawienne,

- witaminy A, C, B i E.

Stosowanie octu jabłkowego.

Osoby z podatnym na podrażnienia żołądkiem lub nadwrażliwymi zębami, powinny unikać spożywania octu bezpośrednio z butelki. Właściwą formą serwowania jest rozpuszczenie w szklance wody 1-2 łyżek stołowych płynu rano i wieczorem. Równie dobrze możesz dodawać nasz produkt do sałatek, szejków czy galaret, zamiast tradycyjnego octu spirytusowego.

Zastanawiasz się pewnie jak zweryfikować deklarowaną przez wielu sprzedawców jakość octu? Jednym z głównych wyznaczników jakości octu jabłkowego jest jego współczynnik kwasowości. Im niższy, tym większa pewność, że proces fermentacji przebiegał w zgodzie z naturalnym rytmem. Wszelkie próby jego przyspieszenia do celów produkcji na skalę przemysłową, sprowadzają się do manipulacji surowcem lub dodatkami w postaci różnych przyspieszaczy, siarczynów czy barwników, podwyższając tym samym jego kwasowość. Nasz ocet powstaje z zachowaniem wszelkich reguł tradycyjnej fermentacji, z jabłek najwyższej jakości od podkarpackich sadowników. Efektem tego jest wyjątkowo niski współczynnik kwasowości na poziomie 2,5%.

Składniki: 100% ocet z ekologicznych, polskich jabłek.

Występujący osad tworzą naturalne składniki. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 stopni C.

Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: sezam, migdały, gluten, różne orzechy.

! Pasteryzacja i filtrowanie !

Ocet jabłkowy to produkt o wysokiej aktywności biologicznej- zawiera żywe kultury bakterii kwasu octowego. Aby w pełni korzystać z jego właściwości, nie należy poddawać go procesowi pasteryzacji, która za sprawą wysokiej temperatury doprowadza do zabicia wszystkich mikroorganizmów. Równie istotna jest kwestia braku filtracji. Jeżeli zostanie ona przeprowadzona, finalny produkt nie będzie zawierał „matki octowej”, czyli dużej ilości celulozy i innych enzymów tworzących mętną strukturę.

Dlatego właśnie ocet jabłkowy od POD KETO jest niepasteryzowany i niefiltrowany!

Kod producenta
5903999756109
Masa netto
500 ml
Opakowanie
Transparentna, szklana butelka
Postać
Płyn
Kraj pochodzenia surowca
Polska
Objętość towaru w mililitrach dla jednostki standardowejWięcej
Objętość towaru w mililitrach dla jednostki standardowej
500Więcej
Objętość towaru w mililitrach dla jednostki standardowej
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.87 / 5.00 15 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-07-11
szybka przesyłka
2024-07-10
Realizacja zamówienia bardzo szybka. Polecam produkty. Wysoka jakość , duży wybór i dobra cena. Dla ketogeników sklep nr 1 (moim zdaniem). Pozdrawiam.
pixel