Pyszne ciasto na upały [keto, low carb]

Pyszne ciasto na upały [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla całego ciasta:
  • Kcal: 2309
  • Tłuszcze: 224,6
  • Węglowodany netto: 28,5
  • Białko: 31

       

      Cześć!

      Pyszne ciasto na upały. Serio jest REWELACYJNE. Delikatne, puszyste, orzeźwiające - po prostu pycha! Plusem jest to, ze jest proste w wykonaniu i ma mało składników.

      Składniki   

      • 400 mml mleczka kokosowego (1 puszka)
      • 250 g mascaprone
      • 10 g żelatyny + 60g wrzątku
      • 50 g erytrytolu
      • 50 g nasion chia
      • dekoracja: mrożone maliny rozgniecione plus liofilizowane maliny

        Przygotowanie   

        Żelatynę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na bok.
        Do miski wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy mascarpone, erytrytol i miksujemy - następnie dodajemy nasiona chia mieszamy.
        Żelatynę mieszamy aż się rozpuści, dodajemy do żelatyny łyżkę masy białej i energicznie mieszamy i tak 3 razy a to po to aby cała masa się nie zważyła.
        Taka żelatynę przelewamy już do całości masy - miksujemy.

        Przelewamy do foremki i wkładamy do lodówki ( ja włożyłam na cała noc ). Udekorowałam mrożonymi malinami - rozmroziłam, zgniotłam widelcem i po prostu wyłożyłam na ciasto.

        ***możecie zrobić tez galaretkę ale tutaj zdecydowanie tak lepiej się prezentuje  - bardzo artystycznie😁

        Jedna porcja ok. 290 kcal
        Wychodzi 8 porcji.
        Foremka 16 cm


        Smacznego❤️❤️❤️

         

        Powrót do blogu

        1 komentarz

        Super przepis! Maliny przed włożeniem do lodówki na noc czy już po? 😅

        Julia

        Zostaw komentarz