Makaron z tortilli [keto, low carb]

Makaron z tortilli [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania:
  • Kcal: 165
  • Tłuszcze: 10,6
  • Węglowodany netto: 2,3
  • Białko: 11,2

       

      Hej Kochani!
      Dziś mam dla Was bardzo nietypowy i szybki przepis na spaghetti. Okazuje się, że tortillę można z rewelacyjnym skutkiem odmienić w makaron! Smakuje wyśmienicie, a czas na jego przygotowanie jest nieproporcjonalnie krótki do efektu końcowego ;)

      Składniki   

      • 200 g tortilli
      • 200 g mozzarelli w kulce z wody
      • 50 g mozzarelli startej
      • 50 g żółtego sera startego
      • 1 papryka
      • 150 g pieczarek
      • 200 g boczku
      • 1 cebula
      Sos:
      • 200 g passaty
      • 100 g kwaśnej śmietany
      • pieprz i sól do smaku
      • 1 łyżeczka pasty z ostrej papryki

      Przygotowanie   

      Tortille zwijamy w rulonik i kroimy w paski jak makaron makaron.

      Mozzarelle, paprykę, cebulę, boczek i pieczarki kroimy w kostkę. Cebulę smażymy z boczkiem na maśle klarowanym. Następnie dodajemy pieczarki. Jak już się podsmażą dorzucamy paprykę.

        

      Passatę mieszamy ze śmietaną i wlewamy na patelnię z usmażonym boczkiem i pieczarkami.

      Dodajemy pokrojoną tortillę, mieszamy razem. Następnie dodajemy pokrojoną mozzarellę i dusimy do jej całkowitego rozpuszczenia. Doprawiamy solą, pieprzem i pastą z papryki. Ciepłe nakładamy na talerze, posypujemy startymi serami i natką pietruszki.
      Polecam, ponieważ makaron smakuje wyśmienicie!
      Pozdrawiam ❤️

      Powrót do blogu

      Zostaw komentarz