Słodkie keto bułeczki odrywane 300 g (KETO, LOW CARB)
- Puszyste, słodkie bułeczki, które swoim smakiem przypominają ich maślaną odmianę. Różnica polega jednak na tym, że nasze bułeczki są słodzone wyłącznie erytrytolem. Daj się skusić na słodką przekąskę lecz bez wyrzutów sumienia!
Opis
DRODZY KLIENCI: CZAS REALIZACJI ZAMÓWIEŃ ZE ŚWIEŻYM PIECZYWEM MOŻE POTRWAĆ DO 3 DNI ROBOCZYCH.
Keto bułeczki odrywane to genialna przekąska na każdą okazję. Odrywanie pojedynczych sztuk naturalnie wywołuje w nas pozytywne emocje, będące elementem procesu dzielenia się z innymi :)
Po otwarciu opakowania poczujesz kuszący zapach ciasta drożdżowego do złudzenia przypominający klasyczną wersję na mące pszennej. Możesz je zjadać same ale w towarzystwie naszych kremów "Bezkarnych" czują się jeszcze lepiej! To wszystko możesz mieć w wydaniu dużo zdrowszym bo bez cukru i z ilością węglowodanów netto nieprzekraczających 5 g na każde 100 g produktu.
Pieczywo o tak niskiej zawartości węglowodanów, w przeciwieństwie do zwykłych wypieków, pomaga uniknąć wahań insuliny, a co za tym idzie spadków energii i ciągłego podjadania.
Prosimy przechowywać w lodówce. Produkt można mrozić.
*Produkt nie jest wysyłany za granicę*
Białko pszenne, mąka łubinowa, jaja, woda, błonnik owsiany, erytrytol, drożdże, sól. Produkt wytwarzany jest w zakładzie, w którym przetwarza się również inne produkty żywnościowe, może więc zawierać: mleko (łącznie z laktozą), jaja, orzechy włoskie.Składniki
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna
1101 kj / 263 kcal
Tłuszcz
7 g
w tym
-
- kwasy tłuszczowe nasycone
3 g
Węglowodany
25 g
w tym
-
- cukry
1 g
- alkohole wodorotlenowe
20
Błonnik
9
Białko
16 g
Sól
0,5 g
Informacje dla alergików
Czy wypieki są bezpieczne dla zdrowia?
Wychodząc naprzeciw pytaniom, czy kwasy tłuszczowe podczas wypieku nie ulegają szkodliwym przemianom, przygotowaliśmy poniższą analizę.
Najnowsze badania nad obróbką cieplną nienasyconych kwasów tłuszczowych (jak oleje zawarte w pestkach dyni czy słonecznika) dowodzą, że ogrzewanie tych olejów do temperatur poniżej 200°C nie miało istotnego wpływu na poziom szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych.*
Pomiary temperatury wypieków tuż po wyciągnięciu z pieca kształtują się natomiast następująco:
- pomiar temp skórki to 112 -115 st.
- pomiar temperatury głębokiej wewnątrz bochenka to 98 - 105 st.
Bochenek nie osiąga wyższej temperatury przez cały okres pieczenia. Pomijając do tego nawet pozostałe zmienne, potrzebne do przekształcenia wiązań kwasów tłuszczowych (rekcja beztlenowa), temperatury podczas pieczenia zbliżają się zaledwie do połowy bezpiecznej granicy.
* Bhat S, Maganja D, Huang L, Wu JHY, Marklund M. Wpływ ogrzewania podczas gotowania na zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w olejach jadalnych: Przegląd systematyczny i metaanaliza. Nutrients. 2022;14(8):1590. doi:10.3390/nu14081590