Chlebek łubinowy "Łubinek" 175 g (KETO, LOW CARB)
- Chlebek łubinowy to prawdziwie niskowęglowodanowe pieczywo o neutralnym smaku i cudownym zapachu chleba na zakwasie. Ze wszystkich naszych wypieków, jest najbardziej zbliżony do tradycyjnego białego chleba - podobieństwo jest wręcz zaskakujące!
Opis
DRODZY KLIENCI: CZAS REALIZACJI ZAMÓWIEŃ ZE ŚWIEŻYM PIECZYWEM MOŻE POTRWAĆ DO 3 DNI ROBOCZYCH.
Czy na diecie niskowęglowodanowej możliwe jest uzyskanie pieczywa o tradycyjnym smaku, prosto z piekarni? Nasz świeżo wypiekany Keto Łubinek świetnie sobie z tym poradził! Doskonale komponuje się z tradycyjnymi smarowidłami jak masło, smalec czy skwarki. Jeżeli ktoś ciągle uważa, że na diecie keto nie można jeść pieczywa, to pora przetestować Keto Chlebek łubinowy!
Zastanawiasz się, jak niską zawartość węglowodanów może zawierać pieczywo, zachowując konsystencję i smak tradycyjnego wypieku? Należysz do grona osób, które z różnych powodów unikają wypieków z mąki migdałowej i kokosowej? Mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie!
Pieczywo o tak niskiej zawartości węglowodanów, w przeciwieństwie do zwykłych wypieków, pomaga uniknąć wahań insuliny, a co za tym idzie spadków energii i ciągłego podjadania.
Chlebek łubinowy w codziennym jadłospisie:
- zdrowy zamiennik białego chleba - wielu z nas jest tak przyzwyczajonych do kromki chleba na śniadanie, że nie chce z tego rezygnować. Z chlebkiem łubinowym już nie musisz się ograniczać!
- grzanki i tosty - pokrój kromkę chlebka w kostkę i podsmaż na chrupko aby uzyskać wyśmienitej jakości grzanki. Umieść całą kromkę w tosterze i ciesz się chrupkim, pysznym tostowym smakiem,
- świetny jako kanapka na drugie śniadanie - masło, szynka, sałata, boczek, pomidor, salami itd. Stwórz taką kanapkę jaka Ci odpowiada i zabierz ją w drogę lub przygotuj swemu dziecku do szkoły,
Prosimy przechowywać w lodówce. Produkt można mrozić.
*Produkt nie jest wysyłany za granicę*
Mąka łubinowa, białko pszenne, woda, drożdże, sól, sezam, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Produkt wytwarzany jest w zakładzie, w którym przetwarza się również inne produkty żywnościowe, może więc zawierać: mleko (łącznie z laktozą), jaja, orzechy włoskie.Składniki
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna
837 kj / 200 kcal
Tłuszcz
3,2 g
w tym
-
- kwasy tłuszczowe nasycone
0,8 g
Węglowodany
4,8 g
w tym
-
- cukry
1,2 g
Błonnik
6 g
Białko
28 g
Sól
0,5 g
Informacje dla alergików
Czy wypieki są bezpieczne dla zdrowia?
Wychodząc naprzeciw pytaniom, czy kwasy tłuszczowe podczas wypieku nie ulegają szkodliwym przemianom, przygotowaliśmy poniższą analizę.
Najnowsze badania nad obróbką cieplną nienasyconych kwasów tłuszczowych (jak oleje zawarte w pestkach dyni czy słonecznika) dowodzą, że ogrzewanie tych olejów do temperatur poniżej 200°C nie miało istotnego wpływu na poziom szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych.*
Pomiary temperatury wypieków tuż po wyciągnięciu z pieca kształtują się natomiast następująco:
- pomiar temp skórki to 112 -115 st.
- pomiar temperatury głębokiej wewnątrz bochenka to 98 - 105 st.
Bochenek nie osiąga wyższej temperatury przez cały okres pieczenia. Pomijając do tego nawet pozostałe zmienne, potrzebne do przekształcenia wiązań kwasów tłuszczowych (rekcja beztlenowa), temperatury podczas pieczenia zbliżają się zaledwie do połowy bezpiecznej granicy.
* Bhat S, Maganja D, Huang L, Wu JHY, Marklund M. Wpływ ogrzewania podczas gotowania na zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w olejach jadalnych: Przegląd systematyczny i metaanaliza. Nutrients. 2022;14(8):1590. doi:10.3390/nu14081590