Keto Kapuśniaczki 220 g (KETO, LOW CARB)
- Keto Kapuśniaczki to prawdziwie niskowęglowodanowe danie, o wytrawnym smaku kapusty z pieczarkami. Zabierze Cię w podróż po swojskich smakach, pełnych pulchnego ciasta na maśle, grzybów i aromatycznego kminku, które dobrze znasz z dzieciństwa.
Opis
DRODZY KLIENCI: CZAS REALIZACJI ZAMÓWIEŃ ZE ŚWIEŻYM PIECZYWEM MOŻE POTRWAĆ DO 3 DNI ROBOCZYCH.
Czy na diecie niskowęglowodanowej możliwe jest uzyskanie pysznej, słonej przekąski, w smaku nie do odróżnienia z tradycyjnym wypiekiem? Tak! Nasze świeże keto kapuśniaczki to doskonała alternatywa dla wysokowęglowodanowych odpowiedników. Idealnie nadają się w podróż, smakują wyśmienicie zarówno na zimno jak i po podgrzaniu. Jednakże to co jest najważniejsze, kryje się w makroskładnikach- 100 g produktu to jedynie 2,4 g węglowodanów!
Pieczywo o tak niskiej zawartości węglowodanów, w przeciwieństwie do zwykłych wypieków, pomaga uniknąć wahań insuliny, a co za tym idzie spadków energii i ciągłego podjadania.
Keto Kapuśniaczki w codziennym jadłospisie:
- gotowe danie obiadowe - nie masz pomysłu na obiad? Oto szybkie i zdrowe rozwiązanie. Rozpakuj Keto Kapuśniaczki, a następnie podgrzej w piekarniku. Pozwól aby zapach i smak farszu z kapusty, pieczarek oraz kminku, przeniknął pod wpływem temperatury, przez pyszne ciasto robione na prawdziwym maśle. Przygotuj do tego prosty sos grzybowy, a otrzymasz kompletne danie obiadowe- sycące i niskowęglowodanowe,
- szybka przekąska na ciepło - nie dla każdego przekąska musi wiązać się ze słodkim smakiem. Jeżeli preferujesz wytrawną przekąskę na ciepło, wystarczy 5 min. w kuchence mikrofalowej, a tradycyjny polski smak zagości w Twoich ustach,
- jeszcze szybsza przekąska na zimno - Tak, to prawda, Keto Kapuśniaczek smakuje równie dobrze na ciepło jak i prosto z opakowania. W pracy, szkole, na uczelni- miej go pod ręką jako zdrowszą alternatywę dla pospolitych pszennych przekąsek.
Prosimy przechowywać w lodówce. Produkt można mrozić.
*Produkt nie jest wysyłany za granicę*
Masło, kapusta kwaszona, białko pszenne, mąka migdałowa, mleko, pieczarki, błonnik pszenny, mąka kokosowa, marchew, olej rzepakowy, drożdże, guma ksantanowa, mieszanka przypraw, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Produkt wytwarzany jest w zakładzie, w którym przetwarza się również inne produkty żywnościowe, może więc zawierać: mleko (łącznie z laktozą), jaja, orzechy włoskie.Składniki
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna
1407 kj / 336 kcal
Tłuszcz
27,9 g
w tym
-
- kwasy tłuszczowe nasycone
14 g
Węglowodany
2,4 g
w tym
-
- cukry
0,9 g
Błonnik
9,8 g
Białko
10 g
Sól
0,6 g
Informacje dla alergików
Czy wypieki są bezpieczne dla zdrowia?
Wychodząc naprzeciw pytaniom, czy kwasy tłuszczowe podczas wypieku nie ulegają szkodliwym przemianom, przygotowaliśmy poniższą analizę.
Najnowsze badania nad obróbką cieplną nienasyconych kwasów tłuszczowych (jak oleje zawarte w pestkach dyni czy słonecznika) dowodzą, że ogrzewanie tych olejów do temperatur poniżej 200°C nie miało istotnego wpływu na poziom szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych.*
Pomiary temperatury wypieków tuż po wyciągnięciu z pieca kształtują się natomiast następująco:
- pomiar temp skórki to 112 -115 st.
- pomiar temperatury głębokiej wewnątrz bochenka to 98 - 105 st.
Bochenek nie osiąga wyższej temperatury przez cały okres pieczenia. Pomijając do tego nawet pozostałe zmienne, potrzebne do przekształcenia wiązań kwasów tłuszczowych (rekcja beztlenowa), temperatury podczas pieczenia zbliżają się zaledwie do połowy bezpiecznej granicy.
* Bhat S, Maganja D, Huang L, Wu JHY, Marklund M. Wpływ ogrzewania podczas gotowania na zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w olejach jadalnych: Przegląd systematyczny i metaanaliza. Nutrients. 2022;14(8):1590. doi:10.3390/nu14081590