Keto maśluchy 150 g (rogalik KETO, LOW CARB)
- Aksamitna struktura ciasta, lekkie, maślane nuty smakowe i doskonałe makro wprost pod keto! Te smaczne, niskowęglowodanowe maśluchy nadają się na każdą okazję bo smakują rewelacyjnie!
Opis
DRODZY KLIENCI: CZAS REALIZACJI ZAMÓWIEŃ ZE ŚWIEŻYM PIECZYWEM MOŻE POTRWAĆ DO 3 DNI ROBOCZYCH.
Kuszący wygląd, pulchna konsystencja i wspaniały słodkawo-maślany smak. Prawdziwa magia zaczyna się jednak gdy Maśluch zostanie podgrzany: 30 sekund w kuchence mikrofalowej wystarczy aby masło, które jest jego głównym składnikiem, zaczęło uwalniać niezwykle aromatyczny zapach, a temperatura nadawała konsystencji jak wprost po wypieczeniu. Nikt nie jest w stanie przejść obojętnie obok rozgrzanego Maślucha!
Maśluch jest świetnym wyborem dla osób będących na diecie o niskim indeksie glikemicznym. Pieczywo o tak niskiej zawartości węglowodanów, w przeciwieństwie do zwykłych wypieków, pomaga uniknąć wahań insuliny, a co za tym idzie spadków energii i ciągłego podjadania.
Keto Maśluchy w codziennym jadłospisie:
- na śniadanie - chcesz zacząć dzień czymś szybkim i słodkim, ale zarazem pożywnym i smacznym? Maśluch zapewni duży ładunek energetyczny, po którym nie poczujesz szybkiego spadku energii.
- podręczny zastrzyk energii - jeden Maśluch to ok. 190 kcal pochodzącej głównie z masła, dlatego świetnie nadaje się na sycącą przekąskę podczas długich eskapad poza miastem, wypadów w góry i pieszych wycieczek,
- wykwintna przekąska - usiądź wygodnie w ulubionym fotelu, zaparz aromatyczną kawę i zabierz swoje zmysły w ekscytującą podróż z aromatycznym, rozpływającym się w ustach gorącym Maśluchem...
*Produkt nie jest wysyłany za granicę*
Masło, białko pszenne, mąka migdałowa, mleko, mąka kokosowa, błonnik pszenny, erytrytol, drożdże, guma ksantanowa, sól. Produkt wytwarzany jest w zakładzie, w którym przetwarza się również inne produkty żywnościowe, może więc zawierać: mleko (łącznie z laktozą), jaja, orzechy włoskie.Składniki
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna
1603 kj / 383 kcal
Tłuszcz
30 g
w tym
-
- kwasy tłuszczowe nasycone
15 g
Węglowodany
5,3 g
w tym
-
- cukry
1 g
Błonnik
11,5 g
Białko
15 g
Sól
0,4 g
Informacje dla alergików
Czy wypieki są bezpieczne dla zdrowia?
Wychodząc naprzeciw pytaniom, czy kwasy tłuszczowe podczas wypieku nie ulegają szkodliwym przemianom, przygotowaliśmy poniższą analizę.
Najnowsze badania nad obróbką cieplną nienasyconych kwasów tłuszczowych (jak oleje zawarte w pestkach dyni czy słonecznika) dowodzą, że ogrzewanie tych olejów do temperatur poniżej 200°C nie miało istotnego wpływu na poziom szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych.*
Pomiary temperatury wypieków tuż po wyciągnięciu z pieca kształtują się natomiast następująco:
- pomiar temp skórki to 112 -115 st.
- pomiar temperatury głębokiej wewnątrz bochenka to 98 - 105 st.
Bochenek nie osiąga wyższej temperatury przez cały okres pieczenia. Pomijając do tego nawet pozostałe zmienne, potrzebne do przekształcenia wiązań kwasów tłuszczowych (rekcja beztlenowa), temperatury podczas pieczenia zbliżają się zaledwie do połowy bezpiecznej granicy.
* Bhat S, Maganja D, Huang L, Wu JHY, Marklund M. Wpływ ogrzewania podczas gotowania na zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w olejach jadalnych: Przegląd systematyczny i metaanaliza. Nutrients. 2022;14(8):1590. doi:10.3390/nu14081590
Dzień dobry,
wszystkie nasze wypieki można mrozić i zachowują się tak samo jak przed zamrożeniem :)
Pozdrawiam,
@babanaketo