Mieszanka chlebowa 30% (KETO, LOW CARB) 600 g
- Niskowęglowodanowy MIX błonników, jajek i pozostałych składników, dzięki któremu upieczesz własny chleb.
Opis
Skomponowaliśmy uniwersalną bazę pod każdy rodzaj pieczywa. W zależności od preferencji, po dodaniu mąki migdałowej, łubinowej lub białka pszennego, uzyskujesz gotową mieszankę z której upieczesz pieczywo jakiego oczekujesz.
Chcesz poczuć zapach świeżego pieczywa, wydobywającego się z rozgrzanego pieca, lecz nie masz czasu na przygotowywanie ciasta? Nasza mieszanka chlebowa to idealne rozwiązanie dla osób preferujących samodzielnie wypieczone bułeczki czy chlebek!
Umieszczając ten produkt w koszyku, uzyskasz automatyczny rabat 10% na mąkę migdałową, łubinową lub białko pszenne.
1. Krok pierwszy, przygotowanie jednego z wariantów:
- zmieszaj ze sobą 60 g mieszanki i 140 g mąki migdałowej, dodaj 250 ml ciepłej wody (50-55 stopni C),
lub
- zmieszaj ze sobą 80 g mieszanki i 120 g mąki łubinowej, dodaj 350 ml ciepłej wody (50-55 stopni C),
lub
- zmieszaj ze sobą 100 g mieszanki i 100 g białka pszennego, dodaj 430 ml ciepłej wody (50-55 stopni C),
2. Krok drugi:
- dokładnie zmiksuj całość (7 min. wolno, 3 min. szybko)
- papier pergaminowy posmaruj cienką warstwą tłuszczu np. oliwą lub masłem klarowanym,
- uformuj pożądany kształt - bułeczki lub chlebek, a następnie natnij ostrym nożem aby uniknąć niekontrolowanych pęknięć,
- piekarnik nagrzej do 200 stopni i piecz przez 45 min dla bułeczek i 60 min. dla chleba.
Z podanych proporcji uzyskamy 5 średniej wielkości bułek lub jeden bochenek.
Dla uzyskania bardziej puszystej struktury gotowego wypieku możesz dodać oprócz wody, jedną łyżkę octu.
Produkt służy wyłącznie jako mieszanka piekarnicza. Nadaje się do spożycia tylko w wyrobie gotowym. Nie spożywać bezpośrednio.
Wskazówka: wypiek wyrósł pięknie i wygląda puszyście, jednak po wyjęciu z pieca opadł? Najwyraźniej Twój piec potrzebuje więcej czasu na dopieczenie całości. Pozwól wypiekom pobyć nieco dłużej w piekarniku lub uchyl drzwiczki zamiast od razu je wyjmować.
Składniki: mieszanka błonników, jaja kurze w proszku, sól, węglan sodu (E500)
Produkt wytwarzany jest w zakładzie, w którym przetwarza się również inne produkty żywnościowe, może więc zawierać: gluten, mleko (łącznie z laktozą), jaja, pochodne soi, seler, gorczycę.