Darmowa dostawa od 249,00 zł
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Sok z kiszonego selera - zakwas (500 ml) - podketo.pl
Sok z kiszonego selera - zakwas (500 ml) - podketo.pl
Sok z kiszonego selera - zakwas (500 ml) - podketo.pl
Sok z kiszonego selera - zakwas (500 ml) - podketo.pl
Sok z kiszonego selera - zakwas (500 ml) - podketo.pl
Sok z kiszonego selera - zakwas (500 ml) - podketo.pl
Sok z kiszonego selera - zakwas (500 ml) - podketo.pl
Sok z kiszonego selera - zakwas (500 ml) - podketo.pl

Sok z kiszonego selera - zakwas (500 ml) - podketo.pl

  • Kiszony tradycyjną metodą, niepasteryzowany sok z selera, nie tylko zachowuje pełnię właściwości, lecz sprawia, że wszystkie składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, a sam sok staje się źródłem naturalnych probiotyków.
Rozmiar
7,49 zł
brutto / szt.
(1,50 zł / 100ml)
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić także poprzez:
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

Opis

Seler jako jedno z najstarszych warzyw korzeniowych, stosowany był w celach leczniczych już w starożytności. Kiszony tradycyjną metodą staje się dodatkowo źródłem naturalnych probiotyków wspierających naszą florę jelitową. Stosowany regularnie pomaga przede wszystkim usprawnić pracę nerek, zapobiegać zaparciom, łagodzić skutki chorób zwyrodnieniowych stawów i podnieść poziom libido u mężczyzn. Na zdrowie!

Kiszenie to dobrze znany naszym przodkom i praktykowany od bardzo dawna, sposób konserwacji żywności. Proces ten sprawia, że produkt jest nie tylko dłużej zdatny do spożycia, ale i składniki mineralne w nim zawarte lepiej się przyswajają. Proces fermentacji prowadzi do wzbogacenia kiszonek o żywe szczepy bakterii kwasu mlekowego, bez jednoczesnej utraty innych prozdrowotnych właściwości, witamin i minerałów. Dodatkowo, warzywa czy owoce, które przeszły fermentację, w dużej mierze pozbawione są cukrów prostych, gdyż te posłużyły bakteriom za pożywienie!

Nasz sok, to produkt powstały w procesie fermentacji mlekowej selera korzeniowego. Regularne spożywanie soku z selera wpływa zbawiennie na pracę układu trawiennego, reguluje pracę nerek pobudzając je do wypłukiwania piasku i działa kojąco na bóle stawów. Sok z kiszonego selera, jest równie wartościowy co samo warzywo, a dodatkowo posiada mniejszą zawartość cukrów prostych i jest naturalnym probiotykiem.

O najwyższej jakości naszego soku świadczą:

- intensywny, charakterystyczny smak i lekka konsystencja,

- prosty skład, będący gwarantem tradycyjnego sposobu wytwarzania,

- brak pasteryzacji, która doprowadziłaby do utraty aktywności biologicznej.

Najważniejsze właściwości soku z kiszonego selera:

  1. Naturalny izotonik - sok z selera dostarcza spore ilości sodu, potasu i fosforu, czyli dobrze znanych jako elektrolity substancji, które tracimy wraz z potem podczas intensywnego wysiłku. Zafunduj sobie po treningu minerały z naturalnego źródła!
  2. Reguluje pracę układu pokarmowego - ułatwia trawienie pobudzając wydzielanie śliny i soków żołądkowych. Poprawia trawienie oraz wchłanianie składników odżywczych z pożywienia. Działając rozluźniająco na mięśnie gładkie, pobudza przemianę materii skutecznie zapobiegając zaparciom;
  3. Polepsza pracę nerek - duże zawartości sodu i potasu pobudzają nerki do pracy. Dzięki działaniu moczopędnemu, sok z selera wypłukuje piasek z nerek i usuwa toksyny z organizmu. Polecany jest dla osób z chorobami tych narządów gdyż zapobiega gromadzeniu się kamieni nerkowych oraz odkaża drogi moczowe;
  4. Wzmacnia odporność - silny układ odpornościowy zapewnia przede wszystkim zdrowy mikrobiom. Regularne spożywanie soku z selera, przyczynia się do wzbogacenie składu mikroflory naszych jelit, a co za tym idzie, do poprawy odporności.

Składniki: Wyciąg z naturalnie kiszonego selera, sól, czosnek.

Produkt jest alergenem i może zawierać: gorczycęsojęsezamseler.

! Pasteryzacja !
Sok z kiszonego selera to produkt o wysokiej aktywności biologicznej- zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego. Aby w pełni korzystać z jego właściwości, nie należy poddawać go procesowi pasteryzacji, która za sprawą wysokiej temperatury doprowadza do zabicia wszystkich mikroorganizmów. To samo tyczy się zawartej w soku, wrażliwej na wysokie temperatury witaminy C oraz antyoksydantów.
Dlatego właśnie sok z kiszonego selera od POD KETO jest niepasteryzowany!
Kod producenta
5904917970294
Masa netto
500 ml
Opakowanie
Transparentna, szklana butelka
Postać
Płyn
Kraj pochodzenia surowca
Rolnictwo UE
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Recenzje klientów

5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Pyszny!
2024-08-10
Grzegorz, Opole
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Liczba wystawionych opinii: 1
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.89 / 5.00 426 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-09-05
Polecam serdecznie
2024-09-05
Szybka wysyłka Świerże produkty wszystko ok. Polecam
pixel