Keto drożdżówka z serem 120 g (KETO, LOW CARB)
- Nie musisz już obchodzić się smakiem, czując zapach drożdżówek ze stoisk cukierniczych.
Opis
DRODZY KLIENCI: CZAS REALIZACJI ZAMÓWIEŃ ZE ŚWIEŻYM PIECZYWEM MOŻE POTRWAĆ DO 3 DNI ROBOCZYCH.
Czy słyszysz czasem, że na diecie keto możesz pożegnać się ze smakiem pysznych drożdżówek z serem? To już nieaktualne! Przedstawiamy prawdzie niskowęglowodanową drożdżówkę z serem, która zaskoczy Cię swoim uderzającym podobieństwem do tradycyjnych wersji na mące pszennej.
Chyba każdy z nas nosi wspomnienie tego smaku dzieciństwa - słodkie ciasto o charakterystycznym smaku i nadzieniu z sera... Teraz to wszystko możesz mieć w wydaniu dużo zdrowszym bo bez cukru i z ilością węglowodanów netto nieprzekraczających 5 g na każde 100 g produktu. Kształt naszych drożdżówek został zaprojektowany tak, aby swoim wyglądem nawiązywać do klasycznych rozwiązań jakie królowały niegdyś w polskich sklepach.
Pieczywo o tak niskiej zawartości węglowodanów, w przeciwieństwie do zwykłych wypieków, pomaga uniknąć wahań insuliny, a co za tym idzie spadków energii i ciągłego podjadania.
Keto drożdżówka sprzedawana jest w jednostkowych opakowaniach, gotowa do spożycia zaraz po otwarciu.
Prosimy przechowywać w lodówce. Produkt można mrozić.
*Produkt nie jest wysyłany za granicę*
Ciasto: białko pszenne, mąka łubinowa, jaja, woda, błonnik owsiany, erytrytol, drożdże, sól. Nadzienie: twaróg półtłusty, Produkt wytwarzany jest w zakładzie, w którym przetwarza się również inne produkty żywnościowe, może więc zawierać: mleko (łącznie z laktozą), jaja, orzechy włoskie.Składniki
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna
1203 kj /286 kcal
Tłuszcz
8 g
w tym
-
- kwasy tłuszczowe nasycone
4 g
Węglowodany
28 g
w tym
-
- cukry
1 g
alkohole wodorotlenowe
23
Błonnik
9
Białko
17 g
Sól
0,5 g
Informacje dla alergików
Czy wypieki są bezpieczne dla zdrowia?
Wychodząc naprzeciw pytaniom, czy kwasy tłuszczowe podczas wypieku nie ulegają szkodliwym przemianom, przygotowaliśmy poniższą analizę.
Najnowsze badania nad obróbką cieplną nienasyconych kwasów tłuszczowych (jak oleje zawarte w pestkach dyni czy słonecznika) dowodzą, że ogrzewanie tych olejów do temperatur poniżej 200°C nie miało istotnego wpływu na poziom szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych.*
Pomiary temperatury wypieków tuż po wyciągnięciu z pieca kształtują się natomiast następująco:
- pomiar temp skórki to 112 -115 st.
- pomiar temperatury głębokiej wewnątrz bochenka to 98 - 105 st.
Bochenek nie osiąga wyższej temperatury przez cały okres pieczenia. Pomijając do tego nawet pozostałe zmienne, potrzebne do przekształcenia wiązań kwasów tłuszczowych (rekcja beztlenowa), temperatury podczas pieczenia zbliżają się zaledwie do połowy bezpiecznej granicy.
* Bhat S, Maganja D, Huang L, Wu JHY, Marklund M. Wpływ ogrzewania podczas gotowania na zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w olejach jadalnych: Przegląd systematyczny i metaanaliza. Nutrients. 2022;14(8):1590. doi:10.3390/nu14081590