Proteinowy chleb tostowy 350 g (KETO, LOW CARB)
- Wysokobiałkowy chleb proteinowy - aż 34 g białka w 100 g produktu! Pyszny, prosty w krojeniu i urodzony do spożywania w formie tostów.
Opis
DRODZY KLIENCI: CZAS REALIZACJI ZAMÓWIEŃ ZE ŚWIEŻYM PIECZYWEM MOŻE POTRWAĆ DO 3 DNI ROBOCZYCH
Chleb proteinowy o niespotykanie wysokiej zawartości białka
Prawdziwe, niskowęglowodanowe pieczywo tostowe o zawartości 5,7 g węglowodanów w 100 gramach produktu, świeżo wypiekane w lokalnej piekarni i bez konserwantów? To możliwe. Przedstawiamy nasze rewolucyjne keto wypieki.
Sprzedawany w klasycznej formie bochenka, nadaje się wyśmienicie do krojenia, smarowania masłem, smalcem, skwarkami czy masłem orzechowym. Wrzuć go na ruszt i poczuj jego pełny potencjał smakowy. Składniki wyłącznie najwyższej jakości, bez wzmacniaczy smaku, spulchniaczy i barwników gwarantują, że jest to doskonały wybór na diecie ketogenicznej i nie tylko.
Proteinowy chleb tostowy jest również świetnym wyborem dla osób będących na diecie o niskim indeksie glikemicznym. Pieczywo o tak niskiej zawartości węglowodanów, w przeciwieństwie do zwykłego chleba, pomaga uniknąć wahań insuliny, a co za tym idzie spadków energii i ciągłego podjadania. Docenią je też osoby pragnące zrzucić wagę i utrzymać uczucie sytości na dłużej.
Proteinowy chleb tostowy ma wiele zastosowań:
- tost - wystarczą już dwie minuty w tosterze aby chrupiąca konsystencja zagościła w Twoich ustach. Podkręć jego smak keto konfiturą lub po prostu posmaruj masłem i pozwól mu przesiąknąć śmietankowym smakiem,
- grzanki - pokrój kromkę proteinowy chleb tostowy w kostkę i podsmaż na chrupko aby uzyskać wyśmienitej jakości grzanki do wszelakiego rodzaju zup, bulionów i wywarów,
- kanapka - sporządź klasyczną zwyczajną kanapkę z niezwyczajnym chlebem. Proteinowy chleb tostowy świetnie poradzi sobie w formie wytrawnej z szynką, masłem czy smalcem, jak i na słodko, z keto konfiturą lub którymś z naszych bestsellerowych keto kremów "Bezkarny"
Prosimy przechowywać w lodówce. Produkt można mrozić.
*Produkt nie jest wysyłany za granicę*
Białko pszenne, mąka migdałowa, woda, inulina, drożdże, sól. Produkt wytwarzany jest w zakładzie, w którym przetwarza się również inne produkty żywnościowe, może więc zawierać: mleko (łącznie z laktozą), jaja, orzechy włoskie. Wychodząc naprzeciw pytaniom, czy kwasy tłuszczowe podczas wypieku nie ulegają szkodliwym przemianom, przygotowaliśmy poniższą analizę. Najnowsze badania nad obróbką cieplną nienasyconych kwasów tłuszczowych (jak oleje zawarte w pestkach dyni czy słonecznika) dowodzą, że ogrzewanie tych olejów do temperatur poniżej 200°C nie miało istotnego wpływu na poziom szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych.* Pomiary temperatury wypieków tuż po wyciągnięciu z pieca kształtują się natomiast następująco: Bochenek nie osiąga wyższej temperatury przez cały okres pieczenia. Pomijając do tego nawet pozostałe zmienne, potrzebne do przekształcenia wiązań kwasów tłuszczowych (rekcja beztlenowa), temperatury podczas pieczenia zbliżają się zaledwie do połowy bezpiecznej granicy. * Bhat S, Maganja D, Huang L, Wu JHY, Marklund M. Wpływ ogrzewania podczas gotowania na zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w olejach jadalnych: Przegląd systematyczny i metaanaliza. Nutrients. 2022;14(8):1590. doi:10.3390/nu14081590Składniki
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna
1235 kj / 295 kcal
Tłuszcz
11,75 g
w tym
-
- kwasy tłuszczowe nasycone
1,45 g
Węglowodany
5,7 g
w tym
-
- cukry
1,7 g
Błonnik
5,2 g
Białko
34 g
Sól
0,4 g
Informacje dla alergików
Czy wypieki są bezpieczne dla zdrowia?