DNA Żywienia - Catherine i Luke Shanahan
- Pozycja absolutnie niezbędna w zrozumieniu metabolizmu ludzkiego ciała. Światowy bestseller zmieniający pogląd na odżywianie, każdego kto się z nim zetknie.
Opis
Cztery filary naturalnego jadłospisu. Dlaczego Twoje geny kochają tradycyjne pożywienie?
Catherine Shanahan - Lekarka i biochemiczka, przeanalizowała tradycje kulinarne społeczności słynących z dobrego zdrowia i długowieczności a także poznała tajniki współczesnych teorii odżywiania. Wyróżniła cztery grupy pokarmów - świeża żywność, kiszonki i kiełki, mięso przyrządzane z kośćmi oraz podroby. Tworzą one podstawę sposobu odżywiania, który doktor Shanahan nazywa naturalnym jadłospisem ludzkim. W książce DNA żywienia udowadnia, że powrót do sprawdzonych praktyk żywieniowych naszych przodków może zapewnić dłuższe i zdrowsze życie oraz podkreśla, że nigdy nie jest za późno, aby zadbać o siebie i swoich najbliższych.
DNA żywienia to praktyczne narzędzie, które pozwoli Ci pozbyć się alergii oraz rozmaitych chorób i dolegliwości, zbudować silniejsze kości i stawy, zapewnić młody wygląd i zdrowie skóry, poprawić pamięć i koncentrację, uwolnić się od zwyczaju podjadania i wspomóc płodność oraz zwiększyć szansę na poczęcie zdrowego potomstwa.
Najnowsze wydanie!