Keto chlebek 350 g (KETO, LOW CARB)
- Keto Chlebek to prawdziwie niskowęglowodanowe pieczywo o wytrawnym smaku i cudownym zapachu chleba na zakwasie. Jego ciemny kolor to nie efekt barwnika lecz wysokiej jakości składników.
Opis
DRODZY KLIENCI: CZAS REALIZACJI ZAMÓWIEŃ ZE ŚWIEŻYM PIECZYWEM MOŻE POTRWAĆ DO 3 DNI ROBOCZYCH.
Czy na diecie niskowęglowodanowej możliwe jest uzyskanie pieczywa o tradycyjnym smaku, prosto z piekarni? Nasz świeżo wypiekany Keto Chlebek świetnie sobie z tym poradził! Doskonale komponuje się z tradycyjnymi smarowidłami jak masło, smalec czy skwarki. Jeżeli ktoś ciągle uważa, że na diecie keto nie można jeść pieczywa, to pora przetestować Keto Chlebek!
Ilość węglowodanów w 100g produktu to zaledwie 3,5g, co czyni nasz chlebek idealnym wyborem dla najbardziej wymagających i pozwala go spożywać także w okresie keto adaptacji. Pieczywo o tak niskiej zawartości cukrów, w przeciwieństwie do zwykłych wypieków, pomaga uniknąć wahań insuliny, a co za tym idzie spadków energii i ciągłego podjadania.
Keto Chlebek w codziennym jadłospisie:
- zdrowy zamiennik białego chleba - już nie musisz się ograniczać! Węglowodany stanowią jedynie drobny ułamek masy Keto Chlebka, więc nie grozi Ci poranny wyrzut insuliny i wilczy apetyt zaraz spadku glukozy we krwi,
- idealny towarzysz swojskich smaków - Keto Chlebek po prostu uwielbia towarzystwo smalcu ze skwarkami. Wystarczy aby do tego duetu dołączył kiszony ogórek, a uzyskamy tradycyjny swojski smak w prawdziwie niskowęglowodanowym wydaniu,
- świetny jako kanapka na drugie śniadanie - masło, szynka, sałata, boczek, pomidor, salami itd. Stwórz taką kanapkę jaka Ci odpowiada i zabierz ją w drogę lub przygotuj swemu dziecku do szkoły.
*Produkt nie jest wysyłany za granicę
Mąka migdałowa, babka jajowata, białko pszenne, błonnik pszenny, proszek do pieczenia, sezam, woda, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Produkt wytwarzany jest w zakładzie, w którym przetwarza się również inne produkty żywnościowe, może więc zawierać: mleko (łącznie z laktozą), jaja, orzechy włoskie.Składniki
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna
787 kj / 188 kcal
Tłuszcz
12,5 g
w tym
-
- kwasy tłuszczowe nasycone
1,25 g
Węglowodany
3,5 g
w tym
-
- cukry
1,4 g
Błonnik
5 g
Białko
9,5 g
Sól
0,2 g
Informacje dla alergików
Czy wypieki są bezpieczne dla zdrowia?
Wychodząc naprzeciw pytaniom, czy kwasy tłuszczowe podczas wypieku nie ulegają szkodliwym przemianom, przygotowaliśmy poniższą analizę.
Najnowsze badania nad obróbką cieplną nienasyconych kwasów tłuszczowych (jak oleje zawarte w pestkach dyni czy słonecznika) dowodzą, że ogrzewanie tych olejów do temperatur poniżej 200°C nie miało istotnego wpływu na poziom szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych.*
Pomiary temperatury wypieków tuż po wyciągnięciu z pieca kształtują się natomiast następująco:
- pomiar temp skórki to 112 -115 st.
- pomiar temperatury głębokiej wewnątrz bochenka to 98 - 105 st.
Bochenek nie osiąga wyższej temperatury przez cały okres pieczenia. Pomijając do tego nawet pozostałe zmienne, potrzebne do przekształcenia wiązań kwasów tłuszczowych (rekcja beztlenowa), temperatury podczas pieczenia zbliżają się zaledwie do połowy bezpiecznej granicy.
* Bhat S, Maganja D, Huang L, Wu JHY, Marklund M. Wpływ ogrzewania podczas gotowania na zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w olejach jadalnych: Przegląd systematyczny i metaanaliza. Nutrients. 2022;14(8):1590. doi:10.3390/nu14081590