Keto bułka burgerowa 200 g (2 bułki KETO, LOW CARB)
- Keto bułka burgerowa to prawdziwie niskowęglowodanowe pieczywo, o wytrawnym smaku i pulchnej konsystencji świeżej bułki. Ilość węglowodanów w 100 g produktu to zaledwie 4 g co czyni naszą bułkę idealnym wyborem także w okresie keto adaptacji.
Opis
DRODZY KLIENCI: CZAS REALIZACJI ZAMÓWIEŃ ZE ŚWIEŻYM PIECZYWEM MOŻE POTRWAĆ DO 3 DNI ROBOCZYCH.
Prawdziwie niskowęglowodanowe bułeczki o zawartości 4 g węglowodanów w 100 gramach produktu, świeżo wypiekane w lokalnej piekarni? To możliwe. Przedstawiamy nasze rewolucyjne keto wypieki.
Czy uważasz, że skomponowany własnoręcznie hamburger byłby idealnym połączeniem wykwintnych smaków i wartościowych składników gdyby nie klasyczna pszenna bułka? Należysz do grona osób, które muszą wyjątkowo restrykcyjnie ograniczyć ilość cukrów w diecie, lecz tęsknią po prostu za smaczną, pulchną bułką? Jeżeli tak, to twoje problemy właśnie się skończyły!
Składniki wyłącznie najwyższej jakości, bez wzmacniaczy smaku, spulchniaczy i barwników gwarantują, że jest to doskonały wybór na diecie ketogenicznej czy o niskim indeksie glikemicznym.
Bułka burgerowa w codziennym jadłospisie:
- doskonała na hamburgera - wołowy z ostrym sosem, żółtym serem i bekonem? Czy bezmięsny z sosem czosnkowym, plastrami cukinii i podsmażaną cebulką? Nieważne co wybierzesz, ważne, że od teraz możesz to zrobić w wersji niskowęglowodanowej!
- zdrowy zamiennik białej bułki - ciesz się wyrazistym smakiem oraz świadomością, że węglowodany stanowią jedynie drobny ułamek jej masy, przez co nie grożą Ci wyrzuty insuliny i wilczy apetyt zaraz spadku glukozy we krwi,
- sama lub w towarzystwie - Keto bułka świetnie smakuje sama w sobie. Mimo tego, towarzystwo smarowideł takich jak smalec, wiejskie masło czy śmietankowy serek, czynią z niej bardzo sycącą przekąskę.
Prosimy przechowywać w lodówce. Produkt można mrozić.
*Produkt nie jest wysyłany za granicę*
Mąka łubinowa, białko pszenne, woda, drożdże, sól, sezam, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Produkt wytwarzany jest w zakładzie, w którym przetwarza się również inne produkty żywnościowe, może więc zawierać: mleko (łącznie z laktozą), jaja, orzechy włoskie.Składniki
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna
733 kj / 175 kcal
Tłuszcz
3,2 g
w tym
-
- kwasy tłuszczowe nasycone
0,8 g
Węglowodany
4 g
w tym
-
- cukry
1,2 g
Błonnik
3,8 g
Białko
22 g
Sól
0,5 g
Informacje dla alergików
Czy wypieki są bezpieczne dla zdrowia?
Wychodząc naprzeciw pytaniom, czy kwasy tłuszczowe podczas wypieku nie ulegają szkodliwym przemianom, przygotowaliśmy poniższą analizę.
Najnowsze badania nad obróbką cieplną nienasyconych kwasów tłuszczowych (jak oleje zawarte w pestkach dyni czy słonecznika) dowodzą, że ogrzewanie tych olejów do temperatur poniżej 200°C nie miało istotnego wpływu na poziom szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych.*
Pomiary temperatury wypieków tuż po wyciągnięciu z pieca kształtują się natomiast następująco:
- pomiar temp skórki to 112 -115 st.
- pomiar temperatury głębokiej wewnątrz bochenka to 98 - 105 st.
Bochenek nie osiąga wyższej temperatury przez cały okres pieczenia. Pomijając do tego nawet pozostałe zmienne, potrzebne do przekształcenia wiązań kwasów tłuszczowych (rekcja beztlenowa), temperatury podczas pieczenia zbliżają się zaledwie do połowy bezpiecznej granicy.
* Bhat S, Maganja D, Huang L, Wu JHY, Marklund M. Wpływ ogrzewania podczas gotowania na zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w olejach jadalnych: Przegląd systematyczny i metaanaliza. Nutrients. 2022;14(8):1590. doi:10.3390/nu14081590