Sok z kapusty kiszonej z cytryną i kurkumą (500 ml) - podketo.pl
- Sok z kiszonej kapusty, wzbogacony o najzdrowszą przyprawę świata: kurkumę. Dzięki temu lista prozdrowotnych właściwości urosła jeszcze bardziej!
Opis
Kiszona kapusta to nie tylko staropolski dodatek do obiadu. To także pyszny sok, który działa zbawiennie na układ pokarmowy. Dodatek cytryny, czyni ten sok świetnym, orzeźwiającym napojem w gorące dni.
Kiszenie to dobrze znany naszym przodkom i praktykowany od bardzo dawna sposób konserwacji żywności. Dziś nie trzeba już nikomu tłumaczyć, że kiszony produkt jest nie tylko dłużej zdatny do spożycia, lecz posiada też znacznie większy potencjał odżywczy. Proces fermentacji prowadzi do wzbogacenia kiszonek o żywe szczepy bakterii kwasu mlekowego, bez jednoczesnej utraty innych prozdrowotnych właściwości, witamin i minerałów. Dodatkowo, warzywa czy owoce, które przeszły fermentację, w dużej mierze pozbawione są cukrów prostych, gdyż te posłużyły bakteriom za pożywienie!
Nasz sok, to produkt powstały w procesie fermentacji mlekowej białej kapusty. Jest równie wartościowy co samo warzywo, posiadając zarazem mniejszą ilość cukrów prostych i będąc naturalnym probiotykiem. Wzbogacając nasz sok o kurkumę i cytrynę podnieśliśmy jego prozdrowotne właściwości do granic możliwości. Nie na marne kurkuma jest uznawana za najzdrowsza przyprawę na świecie!
O najwyższej jakości naszego soku świadczą:
- mocny, aromatyczny zapach zapach i zdecydowany smak
- prosty skład, będący gwarantem tradycyjnego sposobu wytwarzania,
- brak pasteryzacji, która doprowadziłaby do utraty aktywności biologicznej.
Najważniejsze właściwości soku z kiszonej kapusty z kurkumą:
- Dzięki bakteriom powstałym podczas fermentacji mlekowej odbudowuje naturalną florę bakteryjną.
- Wpływa pozytywnie na układ trawienny. Poprawia jego działanie zapobiegając zaparciom oraz wspomagając leczenie chorób wrzodowych.
- Regularne stosowanie soku z kapusty prowadzi pomaga zniwelować zakwaszenie organizmu.
- Do spółki z kurkumą, nie tylko stanowią potężne źródło antyoksydantów ale i zwiększają produkcję glutationu – naszego naturalnego antyoksydantu.
- Spowalnia proces utleniania się lipidów, zmniejszając ilość nadtlenków i cholesterolu we krwi.
Składniki: Sok z kapusty kiszonej 89,9% (kapusta biała, marchewka, sól), sok z cytryny, kurkuma.
Produkt może zawierać: gorczycę, soję, sezam, seler.
! Pasteryzacja !
Sok z kiszonego buraka to produkt o wysokiej aktywności biologicznej- zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego. Aby w pełni korzystać z jego właściwości, nie należy poddawać go procesowi pasteryzacji, która za sprawą wysokiej temperatury doprowadza do zabicia wszystkich mikroorganizmów. To samo tyczy się zawartej w soku, wrażliwej na wysokie temperatury witaminy C oraz antyoksydantów. Dlatego właśnie sok z kiszonego buraka od POD KETO jest niepasteryzowany! |