![Kotleciki z jajek i boczku [keto, low carb]](/data/include/img/news/1724318202.jpg)
Z naszego bloga
![Kotleciki z jajek i boczku [keto, low carb]](/data/include/img/news/1724318202.jpg)
Popularna babka jajowata, inaczej łuska babki jajowatej jest produktem, z którym każdy ketogenik prędzej czy później zetknie się na swojej drodze. Jest ona bowiem bogatym źródłem rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, który ma działanie podobnie do glutenu - choć jest dużo zdrowsza, często formuje się za jej pomocą różne rodzaje ciast - czy to pod pizzę, lasagne oraz inne, niskowęglowodanowe wersje popularnych dań.
Babka jajowata to nie tylko bogate źródło pokarmowe dla Twojej flory bakteryjnej, która chętnie pożywi się zawartym w niej błonnikiem, ale także pozwoli na mocne urozmaicenie w kuchni. Bułki do burgerów? Ciasto pod pizzę? Nie ma problemu dla babki jajowatej!
Nie wiesz do czego zastosować ten produkt w swojej diecie ketogennej? Sprawdź, co możesz z nim zrobić na naszym blogu z przepisami!
Łuska babki jajowatej (Plantago Ovata) Produkt wytwarzany jest w zakładzie, w którym przetwarza się również inne produkty żywnościowe, może więc zawierać nasiona sezamu, migdały, gluten, różne orzechy.Składniki
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna
754 kj / 180 kcal
Tłuszcz
0 g
w tym
-
- kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
2,5 g
w tym
-
- cukry
0 g
Błonnik
0 g
Białko
87,8 g
Sól
0 g
Informacje dla alergików