Babka jajowata (500 g) - podketo.pl
- Łuska babki jajowatej to jeden z najbardziej prozdrowotnych produktów - jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, co nie tylko mocno wspiera florę jelitową, ale pozwala na wiele niskowęglowodanowych wypieków w kuchni ketogenicznej.
Opis
Popularna babka jajowata, inaczej łuska babki jajowatej jest produktem, z którym każdy ketogenik prędzej czy później zetknie się na swojej drodze. Jest ona bowiem bogatym źródłem rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, który ma działanie podobnie do glutenu - choć jest dużo zdrowsza, często formuje się za jej pomocą różne rodzaje ciast - czy to pod pizzę, lasagne oraz inne, niskowęglowodanowe wersje popularnych dań.
Co to znaczy dla ketogenika? Babka jajowata to nie tylko bogate źródło pokarmowe dla Twojej flory bakteryjnej, która chętnie pożywi się zawartym w niej błonnikiem, ale także pozwoli na mocne urozmaicenie w kuchni. Bułki do burgerów? Ciasto pod pizzę? Nie ma problemu dla babki jajowatej!
Składniki: Łuska babki jajowatej (Plantago Ovata)
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: sezam, migdały, gluten, różne orzechy.
Nie wiesz do czego zastosować ten produkt w swojej diecie ketogennej? Sprawdź, co możesz z nim zrobić na naszym blogu z przepisami!