Ksylitol (1000 g) - podketo.pl
- Ksylitol, czyli zdrowsza alternatywa dla niezdrowego cukru rafinowanego. Słodki i delikatny smak przy jednocześnie 40% obniżonej zawartości kalorycznej.
Opis
Sypka substancja wyglądem, strukturą jak i smakiem przypominająca cukier. Obok erytrytolu wymieniany często jako najpopularniejszy zamiennik cukru rafinowanego spotykanego w polskiej kuchni. W budowie jest jednak alkoholem cukrowym, czyli fachowo poliolem - substancją, która posiada mocno zredukowaną kalorykę w porównaniu do zwykłego cukru. Co więcej, indeks glikemiczny ksylitolu wynosi jedynie 13 - co w porównaniu do cukru, którego IG wynosi 70 jest to bardzo mało.
Co to wszystko znaczy dla ketogenika? Ksylitol jest dużo lepszym wyborem niż cukier - można go stosować w rozsądnych ilościach, nie martwiąc się tak bardzo o dzienny limit węglowodanów. Możesz stosować go nie tylko w deserach i bombach tłuszczowych, ale i w wypiekach niskowęglowodanowych.
Składniki: Ksylitol
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: sezam, migdały, gluten, różne orzechy.
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych. Recenzje klientów
Opinia potwierdzona zakupem
Drobny cukier w dobrej cenie.
2024-07-24Edyta, Warszawa
5/5
Liczba wystawionych opinii: 1
Zapraszam na brownie z masą serową i śliwkową konfiturą.
Zapraszam na przepyszny tort z musem z papierówek. Tort jest niskowęglowy, bez dodatku cukru, mąki.
Pora na bezę. Proponuje alternatywę dla miłośników bez, wzbraniających się przed nimi, z uwagi na tę słodkość...
Kolejny z deserów na zimno.
Serniczek na zimno na cieście brownie, z przepisu na ciasto mikrofalówkowe, niczym nie ustępuje temu pieczonemu w piekarniku.
Bez cukru, glutenu, węglowodanów. Więc zapraszam na rewelacyjne słodycze, bezkarne, dla łakomczuszków. Na keto też można pysznie zjeść!
Hej Kochani!
Polecam Wam najlepsze ciacho bananowe na świecie! Do kawusi wręcz idealne. Użyjemy bananów, ale zachowamy przy tym niską zawartość cukru. Smakuje rewelacyjnie z bitą śmietaną. Jest mięciutkie i puszyste, po prostu pychotka. W wariancie bez bitej śmietany smak też jest zachwycający, a czas wykonania śmiesznie krótki :)