Placek Keto Tortilla (2 wrapy KETO, LOW CARB)
- Cienka, plastyczna struktura ciasta i obłędny smak tradycyjnego, pszennego placka na tortillę, a to wszystko o bardzo obniżonej zawartości węglowodanów.
Opis
DRODZY KLIENCI: CZAS REALIZACJI ZAMÓWIEŃ ZE ŚWIEŻYM PIECZYWEM MOŻE POTRWAĆ DO 3 DNI ROBOCZYCH.
Chcesz przyrządzić domowej roboty kebaba lub poszukujesz spodu pod pizzę? Z naszym plackiem to bardzo proste!
Keto Tortilla to prawdziwie niskowęglowodanowy placek do złudzenia przypominający klasyczny pszenny wyrób. Lekka, rozciągliwa i po prostu pyszna. Kebab z baraniną, pikantne burrito, wrap z kurczakiem, serowa quesadilla- z naszą Keto Tortillą na powrót wszystko jest możliwe!
Składniki wyłącznie najwyższej jakości, bez wzmacniaczy smaku, spulchniaczy i barwników gwarantują, że jest to doskonały wybór na diecie ketogenicznej i low carb. Pieczywo o tak niskiej zawartości węglowodanów, w przeciwieństwie do zwykłych wypieków, pomaga uniknąć wahań insuliny, a co za tym idzie spadków energii i ciągłego podjadania.
Keto Tortilla w codziennym jadłospisie:
- zdrowy zamiennik pszennego placka - Po otwarciu opakowania, z pewnością uderzy Cię podobieństwo zapachu, smaku jak i konsystencji do tradycyjnego pszennego placka. Z Keto Tortillą ograniczenia znikają.
- meksykańskie smaki - nasz placek jest po prostu stworzony aby umożliwiać przygotowanie meksykańskich dań w prawdziwie niskowęglowodanowym wydaniu.
- zamiast naleśnika - masz ochotę na naleśnika z bitą śmietaną lub owocami leśnymi? Nasza Keto tortilla świetnie komponuje się również ze słodkimi smakami. Zwłaszcza jeżeli są to nasze keto konfitury na erytrytolu.
Prosimy przechowywać w lodówce. Produkt można mrozić.
*Produkt nie jest wysyłany za granicę*
Mąka łubinowa, białko pszenne, olej rzepakowy, woda, drożdże, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Produkt wytwarzany jest w zakładzie, w którym przetwarza się również inne produkty żywnościowe, może więc zawierać: mleko (łącznie z laktozą), jaja, orzechy włoskie.Składniki
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna
883 kj /211 kcal
Tłuszcz
3,2 g
w tym
-
- kwasy tłuszczowe nasycone
0,8 g
Węglowodany
4 g
w tym
-
- cukry
1,2 g
Błonnik
3,8
Białko
22 g
Sól
0,5 g
Informacje dla alergików
Czy wypieki są bezpieczne dla zdrowia?
Wychodząc naprzeciw pytaniom, czy kwasy tłuszczowe podczas wypieku nie ulegają szkodliwym przemianom, przygotowaliśmy poniższą analizę.
Najnowsze badania nad obróbką cieplną nienasyconych kwasów tłuszczowych (jak oleje zawarte w pestkach dyni czy słonecznika) dowodzą, że ogrzewanie tych olejów do temperatur poniżej 200°C nie miało istotnego wpływu na poziom szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych.*
Pomiary temperatury wypieków tuż po wyciągnięciu z pieca kształtują się natomiast następująco:
- pomiar temp skórki to 112 -115 st.
- pomiar temperatury głębokiej wewnątrz bochenka to 98 - 105 st.
Bochenek nie osiąga wyższej temperatury przez cały okres pieczenia. Pomijając do tego nawet pozostałe zmienne, potrzebne do przekształcenia wiązań kwasów tłuszczowych (rekcja beztlenowa), temperatury podczas pieczenia zbliżają się zaledwie do połowy bezpiecznej granicy.
* Bhat S, Maganja D, Huang L, Wu JHY, Marklund M. Wpływ ogrzewania podczas gotowania na zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w olejach jadalnych: Przegląd systematyczny i metaanaliza. Nutrients. 2022;14(8):1590. doi:10.3390/nu14081590