Chipsy z selera [keto, low carb]
Bilans makroskładników dla 100 g gotowego dania: |
|
Sposób na przepyszne i bardzo proste w wykonaniu chipsy w wersji keto, bez udziału ziemniaków. Chyba nie ma takiego, kto od czasu do czasu nie przekąsiłby chrupiących chipsów . PRZEKĄSKA PETARDA!
Składniki
- jeden seler
- ok. 40 ml oliwy z oliwek
- papryka ostra, słodka, sól
Przygotowanie
Seler myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy do miski i polewamy 4 łyżeczkami oliwy. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane plastry wykładamy na papier do pieczenia. Uważamy aby chipsy nie nachodziły na siebie.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, pieczemy 15 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 155 stopni i pieczemy jeszcze 20 min.
Przepis banalny, lecz wiele osób nie wie czym zastąpić ziemniaki, nie rozstając się ze smakiem chipsów.
Smacznego!
Keto CHIPSY 1kg za 3.55zł- YouTube