Keto precelki [keto, low carb]
2023-01-13
Bilans makroskładników dla 100 g gotowego dania: |
|
Witam Was Kochani.
Dziś mam dla Was przepyszne precelki do chrupania. Bardzo szybkie w wykonaniu i proste. Zapraszam!
Składniki
- 200 g mozzarelli startej na drobnych oczkach (nie z wody)
- 100 g śmietanki 30% President kwaśnej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 230 g mąki migdałowej odtłuszczonej
- 2 jajka
- 20 g mąki łubinowej
- 1 łyżeczka soli
- sezam do dekoracji
Przygotowanie
Mozzarelle i śmietanę rozpuszczamy w mikrofali, lub na patelni (uważać żeby nie przypalić). Suche składniki łączymy razem. Po rozpuszczeniu mozzarelli dodajemy jajka i resztę składników. Dobrze wyrabiamy ciasto. Formujemy 12 kulek- każdą roztaczamy w rękach na długie wałeczki. Z tak utworzonych wałeczków formujemy precelki jak na zdjęciu.
Wierzch smarujemy stopionym masłem i posypujemy sezamem.
Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Pieczemy 25 min
Bardzo proste a zarazem przepyszne! Polecam wypróbować.
Pozdrawiam serdecznie!
Pokaż więcej wpisów z
Styczeń 2023