Pierożki ruskie [keto, low carb]
Bilans makroskładników dla 100 g gotowego dania: |
|
Witam wszystkich amatorów samodzielnego gotowania. Chcę Wam zaproponować pierogi ruskie w wydaniu keto, które można przyrządzić w pół godziny. Nie rozsypujemy mąki, ręce czyste- tylko usmażyć i zjeść.
Poza tym są przepyszne!
Składniki
Farsz:
- 500 g twarogu tłustego
- 150 g boczku
- 1 duża cebula
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka masła klarowanego
- 5 jajek
- 100 ml śmietanki
- 30 g błonnika bambusowego lub 40 g mieszanki chlebowej
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól
Przygotowanie
Farsz:
Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i smażymy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do boczku. Po usmażeniu schładzany. Następnie mieszamy z twarogiem, dodajemy sól i pieprz do smaku.
Naleśnik:
Wszystkie składniki wrzucamy do misy i ubijamy na jednolitą masę. Smażymy 5 dużych naleśników. Nakładamy farsz i zwijamy w ruloniki.
Następnie kroimy, na 3 cm kawałki. Smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym, jak na załączonych poniżej zdjęciach.
Takim to szybkim sposobem, mamy przepyszne pierogi! Wszystkie składniki wrzucamy do misy i ubijamy na jednolitą masę. Smażymy 5 dużych naleśników. Nakładamy farsz, zwijamy w ruloniki.
Następnie kroimy, na 3 cm kawałki. Smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym. Jak na załączonym zdjęciu.
Takim to szybkim sposobem, mamy przepyszne pierogi.
Pozdrawiam wszystkich!