Bilans makroskładników dla 100 g gotowego dania: |
|
Witajcie kochani! Na pewno tęsknicie za chrupiącym smakiem krokietów podsmażonych na maśle, z młodą kapustą i pieczarkami. Mam dla Was przepis, który pozwoli się cieszyć tym smakiem bez naleśników z białej mąki pszennej.
Składniki
Naleśniki:
- 10 jajek
- 100 ml śmietanki 30%
- 40 g mąki migdałowej
- 50 g panierki keto
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól, pieprz do smaku
Farsz do krokietów:
- 1 małej wielkości młoda kapusta
- 2 cebule
- 500 g pieczarek
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
Na wycięty okrąg z papieru do pieczenia, wysypujemy cienką warstwę żółtego sera. Wkładamy do mikrofali i pieczemy do chwili, aż serek zacznie trochę brązowieć. Wyciągamy podpieczony serek razem z papierem. Stawiamy teraz szklankę
Pozdrawiam, miłego dnia życzę!
1 komentarz
prosze o uzupełnienie przygotowania potrawy