Keto zapiekanki z serem i boczkiem [keto, low carb]

Keto zapiekanki z serem i boczkiem [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100 g gotowego dania:
  • Kcal: 327
  • Tłuszcze: 24,8
  • Węglowodany netto: 2,5
  • Białko: 21,7

       

      Hej Kochani!

      Podzielę się z Wami przepisem na arcysmaczne zapiekankami z patelni. Są bardzo sycące, chrupiące, a dzięki smażeniu na maśle zarazem delikatne. Ten smak, zapach, po prostu musicie spróbować... Najlepiej zróbcie od razu.
      Polecam Wam chlebek Piotruś i bułeczki burgerowe. Jest to też idealne wyjście gdy pieczywo się nam nieco zeschnie.

      Składniki   

      Przygotowanie   

      Bułkę kroimy na plastry ok. 2 cm i wycinamy środek.

      Tak samo robimy z chlebem.

      Tak przygotowane, odkładamy na bok. Jajka, ser żółty, 30 g suszonej cebulki i boczek pokrojony w kostkę, łączymy razem. Do tego dorzucamy chlebek, wycięty ze środka kromek, pokrojony w kostkę (nic się nie zmarnuje ;).

      Wszystkie składniki mieszamy razem do połączenia.

      Na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym, układamy wycięte boki chleba. Następnie środek wypełniamy, przygotowanym nadzieniem.

      Smażymy z obu stron na złoty kolor.

      Zdejmujemy z palnika, posypujemy chipsami z cebulki i podajemy na gorąco. Można oczywiście wykorzystać samego Piotrusia lub bułki.


      To jest po prostu petarda, musicie skosztować 😘
      Pozdrawiam ❤️

      Po więcej obserwuj @krysia_kocur

      Powrót do blogu

      Zostaw komentarz