Placury z cukiniury i świniury [keto, low carb]

Placury z cukiniury i świniury [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania:

  • Kcal: 190
  • Tłuszcze: 14,6
  • Węglowodany netto: 2,2
  • Białko: 7,2

 

Takich placków to jeszcze nie jadłam! Obiad dla 2 osób- takie dobre że serio zjecie tego dużo.

Składniki     

  • 800g cukinii (najlepiej małych bo nie będzie pestek )
  • 1 cebula
  • 6 plasterków boczku
  • 2 megaduże pieczarki ( te na grilla ) albo 4/5 tych standardowych
  • 2 jaja
  • 2 łyżki panierki keto
  • 2 łyżki babki jajowatej
  • duży ząbek czosnku albo 2 małe ząbki
  • sól i pieprz

Przygotowanie     

1. Boczek, pieczarki i cebule kroimy w kostkę- rozgrzewamy patelnie cebulkę smażymy na złoty kolor, dodajemy boczek i również podsmażamy na koniec pieczarki

2. Cukinie trzemy na dużych oczkach – solimy i odstawiamy żeby pościła wodę

3. Wyciskamy rękami resztę soku z cukinii i przekładamy do innego naczynia, dodajemy nasza mieszankę z patelni ( boczek, cebule i pieczarki), wbijamy dwa jaja, wsypujemy panierkę i babkę jajowata, wyciskamy czosnek, przyprawiamy i mieszamy

Wykładamy na patelnie formując placuszki

Gotowe. Koniecznie jedzcie z kefirem.

DLA MNIE PETARDA!

Powrót do blogu

Zostaw komentarz