Keto ciacho [keto, low carb]
2023-01-15
Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania: |
|
Witam Was moi drodzy! Polecam dziś bardzo smaczne ciasto Z dżemem truskawkowym z @podketo.pl. Puszyste i rozpływające się w ustach- uczta dla podniebienia. Po prostu pychotka
Składniki
Ciasto:
- 5 jajek
- 220 g mąki migdałowej
- 40 g mąki kokosowej
- 150 g erytrytolu
- 100 ml śmietanki 36%
- 200 g keto konfitury truskawkowej
- 50 g roztopionego masła
- 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem:
- 250 g serka mascarpone
- 100 ml śmietanki 36%
- 50 g erytrytolu zmielonego
Przygotowanie
Mokre składniki tj. jajka, masło, śmietanę oraz erytrytol ubijamy.
Mąki i proszek do pieczenia mieszamy razem.
Po ubiciu mokrych składników dodajemy suche i ubijamy na wolnych obrotach. Następnie wykładamy całość na foremkę 20/20.
Piekarnik nagrzać do 190°C. Pieczemy 40 min
Po schłodzeniu ciasto przecinamy na pół. Smarujemy keto konfiturą truskawkową z @podketo.pl
Następnie robimy masę: ubijamy wszystkie składniki razem i nakładamy na warstwę konfitury.
Przykrywamy drugą połówką ciasta. Dekorujemy. Życzę smacznego!
Pokaż więcej wpisów z
Styczeń 2023