Keto batonik proteinowy [keto, low carb]
Bilans makroskładników dla 100 g gotowego dania: |
|
Hej Kochani!
Kto ma ochotę na coś słodkiego, tylko w wersji keto? Zapraszam na przepyszne batony do wykonania w 5 min. Dziś zrobiłam chrupiące batoniki z granolą. Przepyszne, w smaku czekoladowe. Polecam, ponieważ są uzależniające i znikają tak samo szybko jak zostały wykonane :)
Składniki
- 300 g błonnik w płynie
- 110 g masło orzechowe
- 60 g granola kakaowa keto
- 100 g izolat białka
- 30 g kakao
Dodatkowo:
- 100 g czekolady 85 %
Przygotowanie
Vita fiber i masło orzechowe podgrzewamy w mikrofalówce do zabulgotania. Wyciągamy i mieszamy do połączenia masła orzechowego. Dodajemy resztę składników i łączymy razem. Zagniatamy kulę.
Przekładamy całość do pojemnika 25/20. Dno posypujemy izolatem, żeby nam się nie przykleiło i ugniatamy palcami na grubość ok. 2 cm. Wkładamy do lodówki i schładzamy.
W tym czasie rozpuszczamy czekoladę 85%, polewamy po wierzchu i dekorujemy granolą. Schładzamy do zastygnięcia czekolady. Gdy konsystencja będzie już wystarczająco twarda, wyciągamy z lodówki i kroimy batoniki.
Pisałam już o tym przy podobnych batonikach, ale napiszę raz jeszcze - smak jest po prostu niepowtarzalny!
Pozdrawiam️
Po więcej obserwuj @krysia_kocur