Słone keto babeczki [keto. low carb]
![Słone keto babeczki [keto. low carb]](/data/include/img/news/1740396139.jpg)
Bilans makroskładników dla 100 g gotowego dania:
- Kcal: 427
- Tłuszcze: 36,2
- Węglowodany netto: 8,4
- Białko: 11,7
Hej Kochani!
Dziś u mnie na przekór, zamiast na słodko to na słono. Babeczki w ekspresowym tempie. Nie wiesz co dodać do mięsa lub zabrać do pracy? Moje babeczki pasują do wszystkiego. Zachęcam Was do wypróbowania, są mięciutkie, puszyste, po prostu petarda. Nie potrzebujecie chleba czy ziemniaków do obiadu, wystarczą babeczki na słono. Zapraszam do pieczenia!
Składniki:
- 40 g błonnika bambusowego
- 30 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g mąki migdałowej
- 100 g oliwy z oliwek
- 2 jajka
- 100 g śmietanki kremówki
- 100 g goudy wiórki
- 50 g sera parmezan wiórki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Do blendera wkładamy mokre składniki i miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy suche składniki i blendujemy wszystko razem przez dwie minuty. Foremki na babeczki spryskujemy tłuszczem i przekładamy do nich ciasto.
Piekarnik nagrzewamy do 190°C i pieczemy babeczki przez około 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy je z piekarnika i studzimy.
Babeczki są gotowe. Prawda że błyskawicznie? Polecam je, ponieważ są przepyszne.
Pozdrawiam ❤️
Po więcej takich pyszności, obserwuj
@krysia_kocur
#bezcukru #bezwęglowodanów #bezglutenu #szybkoismacznie #ketoprzepisy