Szpinakowe mono-porcje [keto, low carb]
2024-02-13
Bilans makroskładników dla 100 g gotowego dania: |
|
Zapraszam na pyszne szpinakowe mono-porcje️możesz zrobić też roladę!
Składniki ciasto
- 5 jaj
- 50 g mąki migdałowej
- 100 g szpinaku
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka gumy guar
- 46 g erytrytolu
Masa
- 125 g mascarpone
- 100 g Śmietanki 36%
- 70 /80 g erytrutolu według swojego smaku
Przygotowanie
Nagrzewamy piekarnik 180 stopni.
Białka oddziel od żółtek i ubij białka z erytrytolem na sztywną pianę. Dodaj do piany żółtka, mąkę migdałową, szpinak zblendowany, proszek do pieczenia, gumę gura i całość wymieszaj delikatnie łyżką. Wyłóż ciasto na papier do pieczenia i włóż do piekarnika. Piecz ok 25 minut.
Gdy ciasto wystygnie możesz wycinać krążki lub zrobić roladę.
Masę ubij po prostu mikserem - na sztywną pianę.
Do dekoracji użyłam świeżych owoców i owoców liofilizowanych!️
Gdy ciasto wystygnie możesz wycinać krążki lub zrobić roladę.
Masę ubij po prostu mikserem - na sztywną pianę.
Do dekoracji użyłam świeżych owoców i owoców liofilizowanych!️
#smacznego #keto #ciasto #dieta #monoporcje #ketomonoporcje #tylkoketoza #ketokocur #podketo #sklep #erytrytol #gotowanie #slodko #bezcurku #fit #zdrowo #zdrowie #tylkoketoza #gotuj #zemna #ciastobezcukru #bezcukru #lchf #schudnij #zdrowojem #jem #smacznego #szpinak #slodkiszpinak #liofilizowane #owoce
Pokaż więcej wpisów z
Luty 2024