Makaron z tortilli [keto, low carb]
Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania: |
|
Hej Kochani!
Dziś mam dla Was bardzo nietypowy i szybki przepis na spaghetti. Okazuje się, że tortillę można z rewelacyjnym skutkiem odmienić w makaron! Smakuje wyśmienicie, a czas na jego przygotowanie jest nieproporcjonalnie krótki do efektu końcowego ;)
Składniki
- 200 g tortilli
- 200 g mozzarelli w kulce z wody
- 50 g mozzarelli startej
- 50 g żółtego sera startego
- 1 papryka
- 150 g pieczarek
- 200 g boczku
- 1 cebula
- 200 g passaty
- 100 g kwaśnej śmietany
- pieprz i sól do smaku
- 1 łyżeczka pasty z ostrej papryki
Przygotowanie
Tortille zwijamy w rulonik i kroimy w paski jak makaron makaron.
Mozzarelle, paprykę, cebulę, boczek i pieczarki kroimy w kostkę. Cebulę smażymy z boczkiem na maśle klarowanym. Następnie dodajemy pieczarki. Jak już się podsmażą dorzucamy paprykę.
Passatę mieszamy ze śmietaną i wlewamy na patelnię z usmażonym boczkiem i pieczarkami.
Dodajemy pokrojoną tortillę, mieszamy razem. Następnie dodajemy pokrojoną mozzarellę i dusimy do jej całkowitego rozpuszczenia. Doprawiamy solą, pieprzem i pastą z papryki. Ciepłe nakładamy na talerze, posypujemy startymi serami i natką pietruszki.
Polecam, ponieważ makaron smakuje wyśmienicie!
Pozdrawiam️