Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania: |
|
Hej Kochani!
Mam dla Was rewelacyjne ciasto orzechowe. Można upiec je jako proste ciasto lub przepyszny tort. Połączenie orzechów i puszystego biszkopta to pewnik. Polecam wypróbować.
Składniki
Ciasto orzechowe:- 100 g orzechów włoskich zmielonych
- 100 g orzechów włoskich posiekanych
- 6 jajek
- 100 g erytrytolu
- 10 g mąki łubinowej
- 10 g mąki migdałowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 40 g izolatu białka
- 20 g błonnika bambusowego
- 50 g mąki łubinowej
- 7 jajek
- 100 erytrytolu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 40 g budyniu bez cukru
- szczypta soli
- 300 g śmietanki 36%
- 50 g erytrytolu zmielonego
- 200 g mascarpone
- 100 g czekolady 85%
- dowolna konfitura bez cukru ok 150 g
1 komentarz
Zrobiłam tylko orzechowy spód z Twojego przepisu i faktycznie jest świetny. Dodałam za to mąkę orzechową która byla piekielnie gorzka, ale to moja zasługa, że nie spróbowałam przed dodaniem. Uważajcie więc na to! Ja jeszcze mój pód orzechowy nasączam kawą.
Pozdrawiam!