Witam wszystkich miłośników samodzielnego gotowania. Dziś mam dla Was, pyszne ciasto makowe z dżemem i kremem kawowym. Smaki skomponowały się idealnie.
Przepyszne ciasto o tradycyjnym smaku i kruchej konsystencji. Nie do odróżnienia od klasycznych wypieków lecz wciąż o niskiej zawartości węglowodanów. Świetne zarówno samo jak i z dowolnie dobranymi dodatkami. W mojej wersji z polewą na bazie erytrytolu i płatków migdałowych.
Witam Was moi drodzy! Tym razem pora na poezję smaków w postaci tortu. Tak, jest to możliwe bez dodatku cukrów i nadal w niskowęglowodanowym wydaniu. Torcik kusi nie tylko pysznym smakiem ale i piękną prezencją. Sprawdzi się idealnie z okazji urodzin lub zaserwowany gościom jako wykwintna przekąska do kawy.
Każdy, kto stara się ograniczać cukier w swojej diecie tęskni za smakiem szarlotki z kruszonką… Smak kwaśnych jabłek i słodkiego, kruchego ciasta z puszystą pianką, to efekt dla którego warto podjąć trud. Z moim przepisem jest to proste i wciąż niskowęglowodanowe!
Mam dzisiaj dla Was przepis na pyszne, mięciutkie placuszki. Bardzo szybko się je robi, smakują po prostu przepysznie, a w połączeniu z konfiturą borówkową i bitą śmietaną zmieniają się w wykwinty deser. Z podanych przeze mnie ilości uzyskuje się 10 sztuk placuszków.
Witam Was moi drodzy! Polecam dziś bardzo smaczne ciasto Z dżemem truskawkowym z @podketo.pl. Puszyste i rozpływające się w ustach- uczta dla podniebienia. Po prostu pychotka...