Keto ciacho [keto, low carb]

Keto ciacho [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania:
  • Kcal: 343
  • Tłuszcze: 30,8
  • Węglowodany netto: 3,3
  • Białko: 9

 

Witam Was moi drodzy! Polecam dziś bardzo smaczne ciasto  Z dżemem truskawkowym z @podketo.pl. Puszyste i rozpływające się w ustach- uczta dla podniebienia. Po prostu pychotka

Składniki     

Ciasto:

Krem:
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 ml śmietanki 36%
  • 50 g erytrytolu zmielonego

Przygotowanie     

Mokre składniki tj. jajka, masło, śmietanę oraz erytrytol ubijamy.

Mąki i proszek do pieczenia mieszamy razem.

Po ubiciu mokrych składników dodajemy suche i ubijamy na wolnych obrotach. Następnie wykładamy całość na foremkę 20/20. 

Piekarnik nagrzać do 190°C. Pieczemy 40 min

Po schłodzeniu ciasto przecinamy na pół. Smarujemy keto konfiturą truskawkową z @podketo.pl

Następnie robimy masę: ubijamy wszystkie składniki razem i nakładamy na warstwę konfitury.

Przykrywamy drugą połówką ciasta. Dekorujemy. Życzę smacznego!

Powrót do blogu

Zostaw komentarz