Keto piernik [keto, low carb]

Keto piernik [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania:
  • Kcal: 280
  • Tłuszcze: 21,6
  • Węglowodany netto: 5,9
  • Białko: 11,2

 

Witam Was kochani Dziś mam, najlepszego i najszybszego piernika jaki można sobie zafundować. Nie tylko na święta ale i po prostu do kawki.

Składniki     

Przygotowanie     

Wszystkie składniki wsypujemy do jednej misy. Ubijamy mikserem przez 3 min. do połączenia składników.

Piekarnik nagrzewamy do 180 °C.

Keksówkę 30/10 wykładamy papierem do pieczenia i spryskujemy tłuszczem. Wylewamy ciasto i pieczemy 45 min do suchego patyczka. Pamiętaj że, każdy piekarnik piecze inaczej!

Po upieczeniu, wyjmujemy ciasto i studzimy.

Gdy ciasto wystygnie, przeciąć na pół i przełożyć dżemem z owoców leśnych z @podketo.pl bez cukru.

Dekoracja według upodobania- ja udekorowałam czekoladą, białą i czarną 85%.

Zachęcam do pieczenia , ponieważ piernik jest przepyszny. Piecze się szybko, a znika jeszcze szybciej :)

Powrót do blogu

Zostaw komentarz