Keto sernik kokosowy [keto, low carb]

Keto sernik kokosowy [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania:
  • Kcal: 222
  • Tłuszcze: 17,5
  • Węglowodany netto: 3,6
  • Białko: 11

 

Keto sernik kokosowy. Duet doskonały: keto i kokos, nic dodać nic ująć :)

Składniki     

Spód (dla sernika o średnicy 25cm):

Masa sernikowa:

  • 1kg serka twarogowego
  • 3 jaja
  • 40g budyniu waniliowego bez cukru (proszek)
  • 200g śmietanki 36%
  • erytrytol zmielony ( ja dałam 100g)
  • 80g wiórek kokosowych

Przygotowanie     

Wszystkie składniki na spód sernika łączymy ze sobą i wstawiamy do piekarnika na 15 min 180 stopni. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.

Przystępujemy w tym czasie do sporządzenia masy. Jaja ucieramy z erytrytolem. Zmniejszamy obroty, dodajemy twaróg i bardzo powoli śmietanę. Na koniec dodajemy budyń i wiórki kokosowe. Wylewamy na podpieczone spód. Pieczemy 170 stopni 50/60min. Po tym czasie uchylamy piekarnik i czekamy do ostudzenia.

Z lodówki jeszcze lepszy – chcesz udekorować sernik – wystarczy roztopić czekoladę 85% z łyżeczką masła- posyp wiórkami i gotowe 

Smacznego!

Powrót do blogu

Zostaw komentarz