Rewelacyjne placuszki z cukinii [keto, low carb]

Rewelacyjne placuszki z cukinii [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania:
  • Kcal: 81
  • Tłuszcze: 4,9
  • Węglowodany netto: 1,8
  • Białko: 6,5

       

      Cześć!
      Przygotujemy dzisiaj przesmaczne placuszki z cukinii. Użyj ich do przekąsek ale i jako keto taco z cukinii! Smak rewelacyjny, tylko 2 składniki a kombinacji smakowych nieskończoność.

      Składniki   

      • 240 g cukinii (po wyciśnięciu soku)
      • 100 g grana padano

      Przygotowanie   

      Cukinie zetrzyj na dużych oczkach, wyciśnij sok przez gazę, dodaj grana padano (ja użyłam już w wiórkach) i wymieszaj.


      Na papierze do pieczenia uformuj placki i dociśnij talerzykiem czy widelcem, a nawet dłonią - zrób z nich cienkie placuszki.



      Włóż do piekarnika na 180 stopni ok 20/25 min kontroluj czy ser się nie przypala. Piekarniki są różne.



      Gdy lekko przestygną możesz podawać!
      Ja podałam z serkiem śmietankowym, łososiem wędzonym na zimno i koprem!

      P Y C H A 😍😱

      Powrót do blogu

      1 komentarz

      O nieeee Dziewczyno !!
      Jak zwykle wymiatasz 👍👍😍
      będzie robione. Wyglądaja bardzo smacznie 🤤🤤🤤

      Virtual_p

      Zostaw komentarz