Biszkoptowe keto ciasteczka [keto, low carb]

Biszkoptowe keto ciasteczka [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania:
  • Kcal: 303
  • Tłuszcze: 28,7
  • Węglowodany netto: 4,3
  • Białko: 7,5

 

Witam Was Kochani.

Dziś mam dla Was przepyszne ciasteczka z kremem. Jedne z najlepszych ciasteczek jakie do tej pory piekłam. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Satysfakcja gwarantowana ;)

Składniki     

Ciasto:

Krem:

  • 250 g mascarpone w temperaturze pokojowej
  • 60 g miękkiego masła
  • 40 g erytrytolu zmielonego
  • konfitura bez cukru, lub wiśnie

Przygotowanie     

Mascarpone, erytrytol, żółtka i błonnik ubijamy razem na gładką masę.

Białka ubijamy z odrobiną soli, na sztywno. Następnie dodajemy je po trochę, do ubitych wcześniej żółtek z mascarpone- delikatnie mieszając szpatułką. Nakładamy do foremek na muffinki. Wychodzi 24 sztuki, a po złożeniu 12 ciasteczek.

Piekarnik nagrzewamy do 180°C, pieczemy ok 15 min.

Po schłodzeniu przygotowujemy krem.

Mascarpone, masło i erytrytol ubijamy razem. Tak przygotowany krem nakładamy na ciasteczko, dodajemy jeszcze trochę dżemu i przykrywamy drugim ciastkiem. Wierzch ozdabiamy kremem i dżemem lub wiśniami. W moim przypadku, były to wiśnie w alkoholu.

Zapraszam Was moi drodzy do kuchni. Polecam ciasteczka, ponieważ nie ma takiego, żeby mu nie smakowały!

Powrót do blogu

Zostaw komentarz