Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania: |
|
Sernikao :) czyli sernik królewski w wersji keto. Pyszny, aksamitny, idealny deser.
Składniki
Masa sernikowa :
- 1 kg twarogu sernikowego
- 100 g śmietanki 36%
- 3 jajka
- 150 g erytrytolu
- 2 – 3 kropelki aromatu waniliowego
- 40 g budyniu waniliowego
Kruszonka:
- 2 jajka
- 30 g mąki migdałowej
- 30 g mąki kokosowej
- 15 g erytrytolu
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
Spód:
- 3 jajka
- 40 g maki migdałowej
- 40 g mąki kokosowej
- 30 g erytrytolu
- 2 łyżki kakao
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka gumy guar
Przygotowanie
6 komentarze(-y)
“Czy zamiast budyniu mogę dać białko pszenne?”
Nie bardzo, ponieważ budyń ma za zadanie też nadać smak, a białko pszenne nie ma smaku…
“Czy spod bez gumy guar da rade wypalić czy ciężko?”
Tak, tylko będzie bardzo kruchy. Guma nadaje sprężystości i utrzymuje w całości ciasto.
Czy zamiast budyniu mogę dać białko pszenne?
Czy spod bez gumy guar da rade wypalic czy ciezko?
“Jakiego budyniu używasz?”
Nie mam preferowanego budyniu, korzystam z dowolnego byleby nie miał dodatku cukru :) Nie ma on większego znaczenia dla efektu końcowego.